• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton prodao svog ljubimca - automobil od 10 miliona evra: Pravljen specijalno za njega, a sad mu ne treba! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Britanski automobilista riješio je, po pisanju pojedinih italijanskih specijalizovanih sajtova, da se oprosti od Zonde 760 LH.

 Luis-Hamilton-prodao-automobil-za-10-miliona-evra Izvor: YouTube/Screenshot/ExoticCarspotters/Profimedia

Specijalizovani sajtovi iz Italije tvrde - Luis Hamilton je prodao svoj omiljeni automobil. Riječ je o 10 miliona vrijednom vozilu Pagani Zonda 760 LH, automobilu koji je pravljen po njegovoj želji i zato u imenu ima inicijale slavnog britanskog vozača.

Kako se pretpostavlja, razlog za ovo je želja sedmostrukog šampiona Formule 1 da u garaži ima samo hibridna vozila, pa je od svog ljubimca morao da se oprosti, iako su prethodnih godina zajedno prošli svašta.

Čovjek koji je u finišu sezone uspio da stigne Maksa Ferstapena u generalnom plasmanu i da se približi novoj tituli u Formuli 1, ali je bez nje ostao u posljednjem krugu posljednje trke, od tada nije prisutan u javnosti. Nije mu bilo nimalo lako zbog toga, bijes je iskalio na Instagramu, a mnogi smatraju i da se povlači iz takmičenja.

Sada je ponovo u medijima, ali samo zato što su Italijani pronašli zanimljivu stranu priče - prodaju 10 miliona vrijednog automobila.

Pogledajte o kojem automobilu je riječ:

Riječ je o vozilu Pagani Zonda koji je po njegovoj želji ljubičaste boje i pravljen je po narudžbini. Luis Hamilton je želio baš ovakav automobil što pokazuju i inicijali LH iza oznake 760, ali se sada oprašta od ljubimca čija se vrijednost procenjuje na deset miliona evra!

Maksimalna brzina koju ovaj automobil može da dostigne je 350 kilometara na sat, dok mu za 100 kilometara na sat treba oko tri sekunde. Nije mnogo?

Inače, kompanija Pagani se nalazi u Italiji i bavi se izradom specifičnih super automobila. U ovom koji je Hamilton želio da ima nalazi se Mercedesov motor, a poznati su i po pravljeni brojnih drugih skupocjenih modela. To rade već više od dvije decenije, odnosno od 1999. godine.

Hamiltonu nije bilo teško da plati ogroman novac kako bi imao automobil kakav želi, pa malo čudi odluka da se sada oprosti od ljubimca. Teško je zamisliti da na taj način traži utjehu nakon gubitka titule, posebno imajući u vidu da je ovaj automobil stvarno vozio.

Često je sniman ili fotografisan u njemu, a svojevremeno je imao i manji incident u Monaku, kada je baš sa Pagani Zondom udario drugi automobil.

Teorija koju imaju italijanski mediji - a ističe se sajt "Quattroruote", glasi "Hamilton želi da svi njegovi automobili budu hibridi. Bolje je kad je električno, to mu je moto." 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC