Fudbal

MONDO u Antaliji: Ukrajinac pred potpisom za Borac!

Autor Goran Arbutina

U ekipi crveno-plavih na današnjem meču protiv Arsenala biće i Ukrajinac Igor Žurakovski.

Izvor: MONDO

Dok traju pripreme u Antaliji uprava Borca polako kompletira ekipu za nastavak takmičenja u Premijer ligi BIH.

Ove zime u redove šampiona stigli su Goran Brkić, Toni Jović, Obren Cvijanović, Ferhad Ajaz, Luka Cucin i Ljubiša Reljić, ali spisak pojačanja Borca još nije zaključen.

Fudbaleri Borca danas od 15 časova po našem vremenu (17 po lokalnom) igraju protiv Arsenala iz Tule, a među crveno-plavima vidjećemo i još jednog novog igrača.

Ukrajinac Igor Žurakovski priključio se pripremama Borca u Antaliji, a uskoro bi trebao da potpiše ugovor, nakon obavljanja ljekarskih pregleda, ali i pribavljanje radne dozvole.

U pitanju je dvedestsedmogodišnji vezni fudbaler koji je karijeru počeo u Metalurgu iz Zaporožja, nakon čega je nosio dres Kubana iz Krasnodara, Olimpika iz Donjecka, švedskog Heflea i estonske Levadije.

Žurakovski stiže kao slobodan igrač nakon raskida ugovora sa ekipom iz Talina, a treba dodati da je bio i mladi reprezentativac Ukrajine, za koju je na pet mečeva postigao jedan gol.

Izvor: MONDO

Ukrajinskog fudbalera u dresu Borca vidjećemo već danas, pošto se očekuje da mu trener Nemanja Miljanović ukaže povjerenje na meču protiv Arsenala iz Tule.

Ovo je druga pripremna utakmica za Borac u Antaliji, a prva provjera protiv ruskog drugoligaša Akrona završena je rezultatom 2:2.

U petak se saigračima priključio i Enver Kulašin koji je stigao u Antaliju nakon oporavka od kovida, a dan ranije stigli su i Filip Račić i Luka Damjanović, koji su imali obaveze sa juniorskom reprezentacijom BIH.