Fudbal

Borac čuo dobre vijesti iz Mostara: Velež golovima debitanta slavio protiv Željezničara!

Autor Goran Arbutina

"Rođeni" golovima Nermina Hasikća na samom početku, pa u sudijskoj nadoknadi srušili Željezničar u Mostaru.

Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Debi iz snova za Nermina Haskića!

Novi napadač Veleža sa dva gola na startu i u finišu meča donio je pobjedu 2:0 svom timu u derbiju protiv Željezničara odigranom na stadionu "Rođeni" u Mostaru.

Tek kada je Haskić glavom postigao drugi gol definitivno je riješeno pitanje pobjednika, iako je Željezničar igrao sa igračem manje posljednjih dvaedesetak minuta, ali mogao je Velež i daleko ranije do drugo gola, da je igranje rukom Mekića kažnjeno jedanaestercom.

VELEŽ - ŽELJEZNIČAR 2:0 (1:0)

Već u četvrtom minutu Velež je poveo, nakon što je nekadašnji fudbaler Sarajeva, pogodio na svom debiju u dresu mostarskog kluba - 1:0.

Nakon njega u prvom planu je bio Bogdanović, zbog dobrih odbrana kod pokušaja Bekića pa i Subašića, a nešto kasnije i Bender je dobro reagovao kod pokušaja Anđušića nakon dobrog prodora u šesnaesterac.

U finišu prvog poluvremena desila se i jedna sporna situacija, kada je Bekić igrao rukom, ali nije dosuđen jedanaesterac za Velež.

Velika borba vođena je u drugom poluvremenu, sudija Dragan Petrović imao je pune ruke posla i na kraju podijelio čak 12 žutih kartona. Žute kartone zaradili su, između ostalih, Ovčina, Hasanović, Zajmović i Radovac pa će oni propustiti derbi protiv Borca u narednom kolu.

Međutim, do sudijske nadoknade rezultat se nije mijenjao, iako je Dejanović u 65. minutu imao dobru šansu kada je šutirao preko gola.

Međutim, mijenjalo se brojčano stanje.

Naime, Subašić je zbog simuliranja jedanaesterca u 73. minutu zaradio drugi žuti karton, pa je Željezničar meč završio sa desetoricom. I ipak sa dva gola u mreži.

Neizvjesnost je riješio Haskić u sudijskoj nadoknadi i tako donio Veležu treću vezanu pobjedu, ukupno sedmu u sezoni.

Rezultat iz Mostara obradovao je ekipu banjalučkog Borca koja je danas pobjedom 3:0 odmakla Širokom na šest bodova, a toliko sada iznosi i prednost crveno-plavih nad Željezničarom.

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

Petak:

Široki Brijeg - Borac 0:3 (0:0)
/Moratis 74, 83, Cvijanović 88/

Velež - Željezničar 2:0 (1:0)
/Haskić 4, 90+2/

Subota:

Leotar - Sarajevo (13.00)
Sloboda - Tuzla siti (13.00)

Nedjelja:

Radnik - Posušje (13.00)
Rudar Prijedor - Zrinjski (13.00)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt