Haos!

Pakao za srpskog fudbalera - porodica mu je u Ukrajini: Sestra moli za pomoć preko društvenih mreža!  (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Traže pomoć, željeli bi da napuste Ukrajinu, a nisu jedina porodica koja čeka evakuaciju.

Izvor: Profimedia/Twitter/Lyanco/printscreen

Sestra srpskog fudbalera proživljava dramu u Kijevu! Lijanko Vojnović, koji je svojevremeno birao između Srbije i Brazila, podijelio je nekoliko uznemirujućih poruka na svojim profilima na društvenim mrežama. Prenio je riječi svoje sestre Lijare, koja sa porodicom pokušava da napusti zemlju zahvaćenu ratom.

Lijara je inače supruga brazilskog fudbalera Majkona koji je od 2018. godine brani boje Šahtjora, a sada zajedno sa njim i djecom pokušava da se evakuiše na sigurno.

O detaljima onog što se dešava u Ukrajini Lijanko je pisao na tviteru.

"Ljudi, posljednji video koji sam podijelio na profilu je snimak moje sestre koja sa porodicom živi u Kijevu. Oni su zaglavljeni u Ukrajini, traže pomoć za sebe i sve druge Brazilce koji su tamo", napisao je Lijanko.

Njegova sestra Lijara istakla je da su kontaktirali ambasadu Brazila, ali da im niko nije ponudio rješenje, već da im je rečeno da ostanu u svojim domovima. Njenoj porodici ponestaje osnovnih životnih namirnica, čak i onih koje su potrebne za djecu, a rješenje krize se ne nazire.

U grupi fudbalera koji čekaju da napuste Ukrajinu nalazi se nekoliko najvećih zvijezda Šahtjora koji redovno privlači kvalitetne Brazilce u evropski fudbal.

Pogledajte poruku njegove sestre Lijare:

Podsjećamo, Lijanko je svojevremeno igrao za reprezentaciju Srbije do 19 godina, a zatim za Brazil do 20 i 23 godine. Selektor Dragan Stojković vidio ga je i kao seniorskog reprezentativca, ali mu FIFA nije dozvolila da promijeni nacionalni tim za koji će nastupati.

On je trenutno član Sautemptona, a u karijeri je igrao za Sao Paulo, Torino i Bolonju.

(MONDO)