SPEKTAKL

Siti opet kiksnuo! Počinje drama u Engleskoj: Liverpul stiže u Mančester po prvo mjesto i titulu!

Autor Bojan Jakovljević

Čeka nas spektakularna završnica u Premijer ligi

Izvor: Profimedia

Mančester siti odigrao je samo neriješeno na gostovanju Kristal Palasu (0:0) i tako pružio Liverpulu još jednu šansu da dodatno otvori trku za titulu Premijer lige. Svojim trećim kiksom u posljednjih sedam kola, ekipa Pepa Gvardiole omogućila je timu Jirgena Klopa da joj se približi na samo poen zaostatka.

Bez Luke Milivojevića u sastavu, Palas je drugi put ove sezone "otkinuo" bodove aktuelnom prvaku, jer ga je u oktobru u Mančesteru pobijedio 2:0. Ako Liverpul zaista stigne ili prestigne Mančester siti, ekipa Patrika Vijeire imaće ogromne zasluge za tu dramu u borbi za titulu, u kojoj će vjerovatno odlučujući meč biti odigran 10. aprila na Itihadu, gdje će "građani" dočekati "redse".

Uz sve navedeno ipak treba uzeti uz veliki oprez i Liverpulove naredne utakmice, bez obzira na to što je u seriji od osam ligaških pobjeda započetoj još 16. januara. Klopov tim će u srijedu gostovati Arsenalu, a s obzirom na odlaganje derbija protiv Mančester junajteda na Enfildu, do utakmice odluke protiv Sitija odigraće još duel protiv Votforda, 2. aprila.

Sa druge strane, poslije remija protiv Sautemptona i poraza protiv Totenhema kod kuće (2:3), Siti ne smije ni da pomisli da posrne u meču protiv Barnlija u gostima 2. aprila, što će biti i uvod u derbi za titulu.

Pogledajte kako u ovom trenutku izgleda tabela Premijer lige.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!