ŠTA JE OVO!?

Barselona ponizila Real usred Madrida: Dali im četiri gola za 53 minuta! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Malo ko je očekivao da će se Barselona ovako razigrati protiv Real Madrida.

Izvor: Profimedia

Barselona je morala da pritisne dugme "restart" i djelovalo je da će ovo biti jedna od najtežih sezona u novijoj istoriji, ali od kada je došao Ćavi - i pojačanja se uigrala - počeli su da igraju strašan fudbal koji je na svojoj koži osjetio i Real Madrid koji je ponižen rezultatom 0:4.

Na poluvremenu "El Klasika" Barselona je vodila 2:0 protiv Real Madrida, a već od 53. minuta i 3:0. Djeluje visoko, ali "kraljevski klub" može i da bude zadovoljan. Ređale su se šanse pred golom Kurtoe i pravo je čudo da nisu primili još golova u prvom dijelu.

Prvi gol vidjeli smo u 29. minutu nakon što je Usman Dembele "uništio" Nača i poslao idealan pas na pet metara, a odatle je sve bolji Obamejang pogodio glavom, za svoj osmi gol od dolaska u redove Barselone.

Real Madrid se nije razmrdao poslije toga, ako ne računamo prodor Vinisijusa i simuliranje zbog kog je Ter Štegen pobjesnio na njega, pa je ubrzo stigla nova kazna. Ponovo je otpisani Dembele savršeno poslao centaršut, a Arauho je bio daleko najviši u skoku i zakucao je u mrežu Kurtoe.

Ako se uzme u obzir da je Dembele propustio najmanje dvije velike šanse, da je blizu gola bio Feran Tores, da je u velikoj šansi bio i Alba, onda možemo da kažemo da je Barselona potpuno dominirala u prvom poluvremenu.

S druge strane Karlo Ančeloti je u odsustvu Benzeme odlučio da igra bez pravog napadača i to je bila greška.

Dok su na klupi sjedili Luka Jović i Marijano Dijaz, Anćeloti je odlučio da zaigra u formaciji 4-4-2 gdje su u špicu Vinisijus i Rodrigo, koji su ipak drugačiji profil fudbalera.

Pogledajte golove!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Zanimljivo je da je na poluvremenu Karlo Ančeloti napravio dvije taktičke promene. Izašli su Karvahal i Kros, a u igri su ušli Dijaz i Kamavinga, pa je Real Madrid prešao u formaciju sa trojicom štopera. Reklo bi se da to nije dalo efekta pošto su u prva dva minuta igrači Barselone stvorili dvije velike šanse.

Prvu je promašio Feran Tores, ali ne i drugu poslije najlepše akcije na utakmici i pete Obamejanga.

Već u 53. minutu Obamejang je postigao i četvrti gol koji je priznat nakon konsultacije sa VAR sobom. Pomoćni sudija je podigao zastavicu, glavni arbitar nije prekinuo meč i zato je gol priznat... Uzalud su se bunili igrači Real Madrid, te su doživjeli ozbiljno poniženje usred Madrida.

Pogledajte golove iz drugog poluvremena!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt