Fudbal

Bivši fudbaler Borca o trijumfu nad Luksemburgom: Ova pobjeda je bitna zbog našeg samopouzdanja!

Autor Haris Krhalić

"Zmajevi" su sinoć na zeničkom „Bilinom polju“ savladali reprezentaciju Luksemburga, a Vladan Danilović odigrao je svih 90 minuta.

Izvor: Anadolija

Nakon što su se ispromašivali u prvom poluvremenu, a onda u nastavku odigrali bez šanse gotovo do samog finiša “zmajevi” su ipak stigli do pobjede protiv Luksemburga.

Selektor Ivajlo Petev ispunio je želju najmlađih navijača na Bilinom polju i ubacio Edina Džeku, a kapiten “zmajeva” zabio je gol za pobjedu BIH protiv Luksemburga 1:0 u Zenici.

Cijelu utakmicu odigrao je bivši igrač Borca, Vladan Danilović koji je bio sretan zbog pobjede za koju je rekao kako je bila teška, ali slatka.

"Konačno smo pobijedili u utakmici koja možda rezultatski nije značajna, ali je bitna zbog našeg samopouzdanja. Ova pobjeda je došla u važnom trenutku za nas nakon loše utakmice protiv Gruzije. Teška, ali slatka pobjeda. Pred nama su teže utakmice i napravili smo ovom pobjedom dobar uvod za to. Publika nam je pomogla da odigramo bolje i mnogo nam znači podrška ove djece koja su nas bodrila večeras", rekao je Danilović, koji trenutno nastupa za portugalski Nacional.

Popularni "Žuti" je u Borcu predstavljen prvog dana jula 2016. godine, debitovao je 24. septembra iste godine protiv šamačkog Borca, a od tada pa do odlaska odigrao je 114 utakmica za crveno-plave i postigao deset golova.

Na utakmici sa Luksemburgom prvi nastup u dresu „A“ reprezentacije zabilježio je talentovani Amar Dedić.

"Presretan sam zbog debija, to je oduvijek bio moj san. Drago mi je i što smo ostvarili pobjedu, nije bilo lako, ali smo je zaslužili. Čitavo ovo okupljanje je bilo veliko iskustvo za mene i prve minute u dresu naše najbolje selekcije će mi biti veliki motiv za dalje. Sretan sam što mi je ukazano povjerenje i nadam se da ću i u budućnosti biti dio ovog tima. Hvala svima koji su nas bodrili večeras, bilo bi puno teže bez njihove podrške", rekao je Dedić.

Tagovi