• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten morao da uđe i riješi meč protiv Luksemburga: Bilo je bitno da ga neko ugura!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Morali smo ranije zabiti taj gol, ali nismo i onda mladi igrači nažalost izgube samopouzdanje", rekao je kapiten "zmajeva" BIH Edin Džeko koji je odlučio meč protiv Luksemburga.

 Džeko o utakmici sa Luksemburgom - Bilo je bitno da ga neko ugura Izvor: NFSBiH

Katastrofalan dan za bh. fudbal u kojima su tri omladinske selekcije pretrpjele poraze umalo da se nastavi na Bilinom polju gdje se A reprezentacija mučila do finiša meča protiv Luksemburga, a onda je na scenu stupio Edin Džeko.

Možda će vas zanimati

 Kapiten “zmajeva” ušao je s klupe sredinom drugog poluvremena, a četiri minute prije kraja postigao je pogodak za pobjedu 1:0 u prijateljskom meču, posljednjem pred početak Lige nacija koji slijedi u junu.

"Bilo je bitno da ga neko ugura na kraju kao što sam ga ja ugurao, s obzirom da smo u prvom poluvremenu imali četiri mrtve šanse i da smo ranije trebali zabiti taj gol. Nažalost nismo i onda ima tu dosta mladih igrača koji nažalost izgube samopouzdanje što je i normalno u tim godinama, svi smo to prošli. Nije bila lagana utakmica, ali eto nekako smo pobijedili", rekao je Džeko poslije utakmice.

On je ponovio da ovo nije Luksemburg na kojeg smo navikli tokom ranijih godina.

"Svako ko zna imalo o fudbalu zna da Luksemburg nije ista reprezentacija koja je bila prije sedam, osam, deset godina. To se vidjelo danas na terenu, da hoće da igraju. Sigurno da utakmica nije ni sa te psihičke strane bila lagana s obzirom da smo izgubili utakmicu od Gruzije koju nismo trebali da izgubimo. Nismo bili na našem nivou, ali nažalost, nisam vidio nikoga da je napisao da su nam poništili čist gol. Jer drugačije je kad vodiš 1:0, kad primiš gol iz kontranapada i publika ti zviždi sigurno nije lako igrati, ali šta da se radi?! Šef treba da analizira ove dve utakmice, ali kakve god da su bile bile su prijateljske,. Trebamo se popraviti za Ligu nacija, ali vjerujem da će biti bolje", poručio je Džeko.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC