• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko spriječio bruku na Bilinom polju, minimalna pobjeda "zmajeva" protiv Luksemburga!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Napadač Intera ušao s klupe i donio pobjedu protiv Luksemburga.

 Prijateljska utakmica BIH - Luksemburg Izvor: Anadolija

Nakon što su se ispromašivali u prvom poluvremenu, a onda u nastavku odigrali bez šanse gotovo do samog finiša “zmajevi” su ipak stigli do pobjede protiv Luksmburga.

Selektor Ivajlo Petev ispunio je želju najmlađih navijača na Bilinom polju i ubacio Edina Džeku, a kapiten “zmajeva” zabio je gol za pobjedu BIH protiv Luksemburga 1:0 u Zenici.

Hrvoje Miličević u svom drugom nastupu za reprezentaciju upisao je asistenciju, a Džeko se snašao u petercu i poslao loptu u mrežu iako je njegov prvi pokušaj Moris odbranio.

Napadač Intera tako je spriječio bruku na Bilinom polju i prekinuo niz od četiri poraza “zmajeva” od kojih su posljednja tri bez postignutog pogotka.

Bio je Luksemburg blizu prvog remija u duelima protiv BIH, ali je ipak upisao sedmi poraz uz gol razliku 0:17.

Debi u dresu reprezentacije BIH na meču protiv Luksemburga upisao je 19-godišnji Amar Dedića, fudbaler Salcburga, koji igra na pozajmici u Volfsbergeru.

Luksemburžani su izdržali prvo poluvrijeme u kojem su se “zmajevi” u posljednjih pet minuta propisno ispromašivali, ali je Edin Džeko još jednom pokazao koliko znači za selekciju BIH i da će ga biti gotovo nemoguće zamijeniti kada završi reprezentativnu karijeru.

Prevljak i Demirović počeli su u napadu protiv Luksemburga, ali nisu uspjeli da savladaju Morisa koji je već u prvom minutu utakmice nagovijestio svoje dobro veče, kada je natjerao Prevljaka koji je probio u šesnaesterac da ode skroz lijevo, a onda blokirao njegov pokušaj udarca.

Imali su “zmajevi” bolje šanse, Demirović je u dva navrata šutirao preko gola, Danilovićev šut završio je u Morisovim rukama, a najbolja prilika za goste bila je kada je Boner probio po desnoj strani, a njegov šut izblokirao Ahmedhodžić.

Vidjeli smo i jednu situaciju u kojoj je Rodrigez pao nakon što ga je Kolašinac gurnuo rukom, ali sudija se nije oglasio.

Izvor: Anadolija

Sve ono najuzbudljivije izdešavalo se u posljednjioh pet minuta prvog poluvremena, kada su izabranici Ivajla Peteva izveli nekoliko dobrih kontranapada, ali onda imali očajnu završnicu.

Nalić je u 41. minutu presjekao loptu i povukao brz napad, te uposlio Prevljaka, međutim, napadač Eupena u odličnoj situzaciji šutirao je iz prve preko gola.

Tri minute kasnije Nalić se našao ispred Morisa nakon odličnog dodavanja Demirovića, ali je šutirao u golmana Luksemburga, koji i u sudijskoj nadoknadi izlazi kao pobjednik, ovoga puta protiv Gojaka koji promašuje trewću stopostotnu šansu.

BIH: Vasilj, Kolašinac, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Gazibegović, Nalić, Danilović, Gojak, Dedić, Demirović i Prevljak.

LUKSEMBURG: Moris, Pinto, Selimović, Šano, Boner, Bereiro, Olesen, Sinani, Martins Pereira, Til i Rodrigez.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC