DETALJI

FSS spasio Partizan u posljednji čas! Prijetilo im izbacivanje iz Evrope zbog duga, pomogao i Zoran Laković

Autor Goran Arbutina

Partizan je bio bliži izbacivanju iz Evrope nego što je iko mislio pošto UEFA nije željela da toleriše dug prema Lozani. FSS im je pomogao u posljednji čas.

Izvor: MN PRESS

Fudbalski savez Srbije (FSS) pozajmio je Partizanu 250 hiljada evra i tako ih spasao izbacivanja iz Evrope, saznaje "Sportski žurnal".

Nakon što je stigla kazna FIFA zbog neisplaćenih dugovanja Lozani za Filipa Holendera, umiješala se i UEFA. Crno-bijeli su već neko vrijeme pod uslovnom kaznom zbog finansijskog poslovanja, a u Nionu su u obavezi da "aktiviraju kaznu" klubovima koji uđu u novi problem.

S obzirom na to da je u toku i kontrolisanje klubova povodom licenciranja za narednu sezonu u UEFA takmičenjima, kašnjenje sa uplatom Lozani moglo je Partizanu da donese ozbiljne posljedice.

Na kraju im je pomogao Zoran Laković, bivši potpredsjednik FSS i sadašnji direktor UEFA, koji je uvjerio kolege iz Niona da će Partizan u naredna 24 sata sata isplatiti dugovanje. Prvobitno je Miloš Vazura najavio da će sve biti riješeno za 15 dana, međutim crno-bijeli su morali i brže da reaguju.

Finansijska pomoć od 250 hiljada evra stigla je iz Fudbalskog saveza Srbije koji je pozajmicom spasao crno-bijele od izbacivanja iz evropskih takmičenja.

Nakon isplaćivanja duga Luganu za Filipa Holendera, Partizan je skinuo zabranu registrovanja novih igrača u naredna tri prelazna roka i može bez problema da dovodi pojačanja već ovog ljeta. Ipak, situacija koja se desila prilikom evro-licenciranja je velika opomena ljudima iz Humske da UEFA ne trpi kašnjenja.

Tagovi