MUKE

Haos zbog Abramoviča - Čelsi izbacuju iz Premijer lige i Lige šampiona!? Engleski klub u velikom problemu, rok ističe!

Autor Bojan Jakovljević

Čelsi bi mogao da bude izbačen iz dva velika takmičenja zbog Romana Abramoviča. Polako ističe rok za prodaju kluba.

Izvor: Profimedia

Zbog rata u Ukrajini mnogi ruski biznismeni, sportisti i ljudi koji imaju veze sa Rusijom pod raznim su sankcijama. Među njima je jedan od najbogatijih Roman Abramovič. Zbog toga je bio primoran da proda Čelsi, ali su se stvari zakomplikovale.

Iako je nedavno saopšteno da će Amerikanci kupiti klub i kakva je situacija u tom aspektu, došlo je do velikih problema. Prema navodima engleskih medija Abramovič navodno traži da mu se isplati dug od 1.6 milijardi funti prije nego što dođe do same prodaje. To je nešto čemu se vlasti u Britaniji protive i tu dolazi do pat pozicije i zbog toga klubu sa "Stamford bridža" prijeti izbacivanje iz Premijer lige i Lige šampiona.

Prema njihovim informacijama postoji samo jedno rješenje za takvu situaciju, pošto rok ističe i sve zavisi od Romana i njegove odluke.

"Ako Abramovič oprosti dug onda problema nema. Međutim, ukoliko to ne želi da učini onda bi moglo da dođe do velikih problema. Vlada Velike Britanije bi u teoriji mogla da skine sankcije Abramoviču kako bi on otvorio poseban račun za isplatu tog novca, ali je to nešto što ne žele. Da obrazložimo, vlasti u Britaniji vjeruju da je Abramovič čovjek predsjednika Rusije Vladimira Putina i samim tim na Čelsi gledaju kao na predmet u vlasništvu Rusije. Samom dozvolom prenosa novca bi prihvatili da nekoliko milijardi funti ode u njihove ruke",piše "Dejli Mejl".

Jedan dodatni problem je rok koji ističe 8. juna. Na taj dan Premijer liga treba da objavi sve članove koji imaju licencu za takmičenje u najjačem takmičenju Engleske i Čelsi bi mogao da bude izbačen ukoliko tada ne bude imao spomenutu licencu.