• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Abramovič kupuje evropskog velikana: Pisali da će u Tursku, a on ide da pokvari planove Barsi i Realu!

Autor Haris Krhalić

Ušao je u pregovore, ali ima konkurenciju.

 Roman Abramovič kupuje Valensiju Izvor: Profimedia

Ruski oligarh Roman Abramovič morao je da stavi Čelsi "na doboš" nakon uvođenja sankcija u Velikoj Britaniji, ali već je jasno da se neće tek tako odreći fudbala.

Pojavile su se prvo informacije da će Abramovič kupiti CSKA iz Moskve, potom da će ipak u Tursku gdje je zainteresovan za Geztepe, međutim sada se spekuliše da bi mogao da uloži u znatno jaču ligu. "Mirror" piše da je Abramovič zainteresovan da kupi Valensiju, velikana iz Španije!

Klub je godinama u vlasništvu indonežanskog biznismena Pitera Lima, koji je imao mnogo pogrešnih procjena i klub je daleko od starog ugleda, ali i dalje imaju sjajnu omladinsku školu što je vrlo bitno Romanu Abramoviču.

Sačekaće da proda Čelsi, a potom će početi pregovore sa Limom oko akvizicije Valensije. Za klub je već zainteresovan Migel Zorijo i upravo je nekadašnji potpredsjednik kluba sa "Mestalje" otkrio da se i Abramovič upustio u trku za Valensiju i da će pokušati da ga pobijedi u nadmetanju.

Jednom se žuri, drugom baš i ne, a vidjećemo šta će na kraju odlučiti Piter Lim koji je poslije nekoliko vrlo neuspješnih sezona odlučio da se otarasi najneuspješnijeg projekta koji je pokrenuo.

"Piter Lim je probao da proda klub u London za 250 miliona evra i nije uspio. Potom je otkrio medijima da ima dve ponude, jednu moju, a jednu ruskog oligarha iz Čelsija. Rekao sam mu samo da može da gubi 50 miliona godišnje ili da nam proda klub. Sviđalo se to njemu ili ne", rekao je Zorijo.

Navijači su bijesni na Pitera Lima pošto nije ispunio očekivanja, iako je bilo u početku i dosta ulaganja, međutim Valensija je daleko od nivoa sa početka dvijehiljaditih kada su dva puta igrali u finalu Lige šampiona.

Trenutno su deveti na tabeli La Lige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC