Fudbal

Čekalo se 79 godina! Inter ispisao istoriju italijanskog fudbala, ovo niko nije uradio od Drugog svjetskog rata!

Autor Dragan Šutvić

Inter se pridružio Fiorentini i Laciju.

Izvor: Riccardo Antimiani/EPA/ANSA

Inter je stigao do trofeja u Kupu Italije spektakularnom pobjedom nad Juventusom.

Bjanko-nerima nije pomogao ni gol Dušana Vlahovića za 2:1 – nerazuri su napravili preokret i trijumfovali rezultatom 4:2 nakon produžetka, ali i ispisali zanimljivu stranicu istorije italijanskog fudbala.

Naime, tim kojim komanduje Simone Inzagi postao je tek treća ekipa na Apeninima kojoj je pošlo za rukom da savlada Juventus tri puta u okviru jedne takmičarske sezone! Još bolje zvuči podatak da je klub sa Meace prvi koji je u tome uspio nakon skoro 80 godina!

Prvi klub kojem je to pošlo za rukom bila je Fiorentina u sezoni 1940-41. "Viola" je trijumfovala rezultatom 2:3 u Torinu i 5:0 u Firenci, dok je u osmini finala Kupa upisala pobjedu rezultatom 5:3.

Ovaj podvig ponovio je Lacio dvije sezone kasnije. U prvenstvu je na Olimpiku stigao do pobjede rezultatom 5:3, te 2:4 na gostujućem terenu, dok je u kup-takmičenju trijumfovao rezultatom 3:2, kada je za Juventus ponovo kobna bila osmina finala.

Čekalo se, dakle, 79 godina da neko ponovi ovaj podvig!

Podsjetimo, Inter je trijumfovao nad Juventusom na gostujućem terenu u 31. kolu Serije A (0:1), početkom aprila, ali i u januaru, u meču Superkupa (2:1 poslije produžetka).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!