• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlahović pogodio za preokret Juventusa, ali Hrvat mu ukrao šou! Inter u produžecima stigao do trofeja Kopa Italije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Senzacionalno finale Kopa Italije između Juventusa i Intera poslije mnogo preokreta i produžetaka pripalo je milanskom klubu, koji je tako skinuo krunu aktuelnom osvajaču i rekorderu u najmasovnijem italijanskom takmičenju.

 Juventus - Inter Kopa Italija finale Izvor: Riccardo Antimiani/EPA/ANSA

Fantastično finale Kopa Italije viđeno je večeras na rimskom "Olimpiku"!

Ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u igri oba tima, preokretima, najprije Juventusovog, a potom i Interovog, koji se poslije produžetaka radovao osvojenom peharu, osmom u istoriji milanskog kluba!

Milanski "neroazuri" su vodili protiv branioca trofeja i rekordera u najmasovnijem takmičenju Italije, ekipe Juventusa, ali je u drugom poluvremenu uslijedio preokret u režiji Aleksa Sandra i Dušana Vlahovića, da bi Hakan Čalhanoglu iz penala osigurao dodatnih 30 minuta. A u produžecima je šou sa dva pogotka ukrao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

JUVENTUS - INTER 2:4 - 2:2 (0:1)

Izabranici Simonea Inzagija su već na samom početku finalnog meča stigli do prednosti za koju se pobrinuo Nikolo Barela. On je majstorskim udarcem u sedmom minutu izvan kaznenog prostora savladao golmana crno-bijelih iz Torina Matiju Perina - 0:1.

Bilo je još dobrih prilika na obje strane, ali je do odlaska na odmor najbolju šansu propustio srpski napadač Dušan Vlahović u 24. minutu.

Izvor: Riccardo Antimiani/EPA/ANSA

Reprezentativac Srbije je odlično šutirao u same rašlje, međutim golman Intera Samir Handanović fantastičnom odbranom skinuo je "već viđenu" loptu iz mreže za izjednačenje.

Imali su "bjankoneri" još nekoliko šansi, posebno Paulo Dibala, međutim, Argentinac nije bio precizan iz dvije izgledne situacije pa se na odmor u poluvremenu otišlo sa prednošću još uvijek aktuelnog šampiona.

Džeko je igrao sat vremena

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko bio je starter u Interu, ali je zamijenjen u 63. minutu Hoakinom Koreom. 

Ipak tim Masimilijana Alegrija je već početkom nastavka napravio senzacionalan preokret za dva minuta - od 50. do 52.

Najprije je poslije udarca Alvara Morate, Aleks Sandro malo dotakao loptu i promijenio smjer, pa je ona odsjela u mreži Handanovića - 1:1.

Nije se Inter ni oporavio od šoka, uslijedio je novi u režiji Vlahovića.

Sjajnu loptu je dobio srpski centarfor, lažnjakom prevario svog čuvara i šutirao pogodivši slovenačkog golmana u glavu, ali mu se lopta ponovo odbila na nogu - 2:1.

Međutim, Inter se vratio i stigao do izjednačenja iz jedanaesterca, koji je zaradio Lautaro Martinez, a siguran realizator bio Hakan Čalhanoglu - 2:2.

Već u prvim minutama prvog produžetka, Matijas De Liht je bespotrebno reagovao u svom kaznenom prostoru i oborio Stefana De Fraja, pa je poslije konsultacija iz VAR sobe, sudija Paolo Valeri pokazao na novi penal za Inter.

Ivan Perišić je preuzeo odgovornost i pogodio za novo vođstvo milanske ekipe - 3:2.

Hrvatski reprezentativac je samo nekoliko minuta kasnije razriješio sve dileme - majstorskim udarcem pogodio je mrežu crno-bijelih sa 20-ak metara - 4:2.

Nakon tog pogotka, popustili su živci Alegriju, koji je zaradio crveni karton!

Tada je svima bilo jasno da će pehar, osmi u istoriji kluba i prvi poslije 2005. godine podići milanski Inter, dok je Juve ostao na 14 trofeja.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC