• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oči pune suza: Imperator se vratio na "Meacu" Bio kao Ronaldo i Ibrahimović, a onda je jednog dana zazvonio telefon...

Autor Mladen Šolak

Evo kako sada izgleda čuveni Brazilac.

 Adrijano-se-vratio-u-Inter-na-stadion-Djuzepe-Meaca Izvor: Profimedia

Čuveni Brazilac Adrijano (40) vratio se na stadion "Đuzepe Meaca", gdje je u početkom vijeka u dresu Intera nagovještavao mnogo, ali nikad nije ostvario sve što je obećavao njegov talenat.

Uoči velikog derbija Intera i Milana u polufinalu Kupa Italije, Adrijano je bio poseban gost "nerazura" i njegova pojava kraj terena izazvala je ovacije među navijačima. Ipak je on bio "Imperator", strahovito moćan (190 centimetara) i nadaren igrač, koga je Zlatan Ibrahimović zvao "Životinja".

"Igrao sam velikim šampionima. Igrao sam sa igračima čiji sam talenat prepoznao i koji su postali strašni. Ali igrao sam i sa onim za koga sam osjetio da je mogao više, a nije to ostvario. Bio je to Adrijano, za vrijeme mog boravka u Interu. Mogao je da šutira iz svakog ugla, niko nije mogao da ga zaustavi, niko nije mogao da mu uzme loptu. Bio je čista životinja", rekao je Ibrahimović jednom prilikom o Adrijanu.

Izvor: Profimedia

Adrijano je u Evropu stigao sa 19 godina, kada ga je 2001. Inter doveo iz Flamenga, a onda se dokazivao u Fiorentini i Parmi. I dokazao se, pa su ga "nerazuri" 2004. opet doveli u moćan tim Robert Manćinija, u kojem je osvojio "duplu krunu" i imao veoma uspješnu sezonu 2004/05, kada je dao 28 golova.

Međutim, poslije 2004. počeli su njegovi veliki problemi, jer se nije oporavio od smrti oca, za koga je bio veoma vezan. Njegov kapiten Havijer Zaneti otkrio je da je bio u sobi kada je Brazilac čuo tu vijest od rođaka, telefonom.

"Vidio sam ga u sobi, bacio je telefon i počeo da vrišti. Taj vrisak ne biste mogli da zamislite. Od tog dana, (predsjednik kluba, Masimo) Morati i ja pazili smo na njega kao na našeg mlađeg brata. igrao je fudbal, davao je golove, pokazivao ka nebu da bi ih posvetio ocu. Ipak, poslije tog telefonskog razgovora više ništa nije bilo isto. Saigrač Ivan Kordoba proveo je jednu noć sa njim, rekao mu je da je on mešavina Ronalda i Zlatana Ibrahimovića. Pitao ga je: 'Adri, da li si svjestan da bi mogao da postaneš najbolji igrač ikad?'. Radili smo sve što smo mogli, ali nismo uspjeli da ga izvučemo iz depresije", rekao je Zaneti za "Sports ilustrejted".

Nije prošlo mnogo, a selektor Brazila, Dunga, počeo je da ga izbacuje iz reprezentacije "dok ne popravi ponašanje", u Interu je preskakao treninge zbog dugih proslava rođendana (i zbog toga ga je Manćini kažnjavao), a Moratiju je "pukao" film 2007, kada ga je poslao u Sao Paulo na pozajmicu u trajanju od čak 17 mjeseci. Iako je imao samo 25 godina, to više nije bio "onaj" Adrijano. I nikad to više nije postao.

U intervjuu za MONDO, Dejan Rambo Petković govorio je o problemima čudesnog Brazilca, kome je bio posljednji trener i sa kojim se i danas druži. "Dođe kod mene, isplače se, pa ga opet nema", rekao je Rambo o Adrijanu... 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC