• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve "prštalo" zbog povratka Dušana Vlahovića u Firencu: Stigao i Batistuta, a autogol u 90+1 presudio! VIDEO

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi meč srpskog reprezentativca protiv bivšeg kluba okončan je minimalnom pobjedom!

 Fiorentina - Juventus, Kopa Italija, polufinale Izvor: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI/ANSA

Dušan Vlahović se prvi put vratio u Firencu u dresu Juventusa u prvom polufinalnom meču Kopa Italije!

Reprezentativac Srbije dočekan je kao što se i očekivalo - salvama uvreda čak i onih rasističkih prilikom dolaska klupskog autobusa zbog "izdaje" i prelaska u torinski klub. Srbin je potom navijače "nervirao" majstorskim potezom tokom zagrijavanja na "Artemio Frankiju", a sa tribina je poslat "direktno u pakao", ako je suditi po koreografiji koju su istakle pristalice Viole.

A na terenu, okončano je pobjedom crno-bijelih autogolom Lorenca Venutija u sudijskoj nadoknadi! Vjerovatno nezasluženo!

FIORENTINA - JUVENTUS 0:1 (0:0)

Ljubičasti su bili neuporedivo bolji od Juvea, posebno u prvih 45 minuta u kojima su apsolutno dominirali, ali uprkos udarcima (10, tri u okvir), nisu uspjeli da pogode mrežu torinske ekipe.

Najbolje prilike propustili su Đakomo Bonaventura u 18. minutu kada je promašio prazan gol Matije Perina, da bi osam minuta kasnije Džonatan Ikone sve dobro napravio, ali je bio za malo neprecizan pa je lopta prohujala pored lijeve stative.

Ikone je na otvaranju drugog poluvremena takođe sve sjajno uradio - lažnjakom je izbacio iz ravnoteže Matiju De Šilja, a potom dobro šutirao, ali je ovoga puta stativa spasila "bjankonere".

Juve, koji brani trofej od prošle sezone i koji je rekorder u ovom takmičenju sa 14 osvojenih pehara, prvu šansu kreirao je u 56. minutu kada je De Šiljo uputio loptu u kazneni prostor prema Vlahoviću, a srpski napadač je uspio da se izbori za prostor pored Igora i "lobom" probao da savlada golmana svog doskorašnjeg tima.

Međutim, dobro je reagovao Pijetro Teraćano i zaustavio njegov udarac.

U posljednjih 20-ak minuta, nešto angažovanije su zaigrali izabranici Masimilijana Alegrija, ali šansi iz kategorije stopostotnih nije bilo, pa su mreže ostale netaknute. Doduše, Huan Kvadrado je na asistenciju Vlahovića pogodio mrežu u 79. minutu - sa vanjske strane.

Do sudijske nadoknade, kada je poslije centaršuta Kvadrada nespretno reagovao defanzivac Viole Lorenco Venuti i pogodio vlastitu mrežu - 0:1.

U loži na stadionu bio je i legendarni Argentinac Gabrijel Batistuta, koji je u dresu kluba iz Firence proveo devet godina i za 269 mečeva bio strijelac čak 168 golova prije nego se odlučio na prelazak u Romu.

KOPA ITALIJA

POLUFINALE

Fiorentina - Juventus 0:1 (0:0)
/Venuti autogol 90+1/

U utorak:

Milan - Inter 0:0

Revanš utakmice igraju se 20. aprila u Milanu i Torinu u istom terminu od 18.00.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC