• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Derbi dela Madonina": Milan i Inter pozvali na mir u Ukrajini, pa odigrali miroljubivo

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Malo toga vrijednog je viđeno na terenu "San Sira" u prvom meču polufinala Kupa Italije između Milana i Intera, osim poziva na prekid rata u Ukrajini.

 Milan - Inter, polufinale Kopa Italija Izvor: EPA/ROBERTO BREGANI/ANSA

Pozvali na mir u Ukrajini, pa odigrali miroljubivo!

Prva utakmica polufinala Kopa Italije između Milana i Intera nije riješila pitanje prolaska u finale dok se ne završi revanš meč zakazan 20. aprila.

MILAN - INTER 0:0

Tako nešto je bilo očekivano u "Derbiju dela Madonina", čiji je sami početak bio u znaku poziva na mir u Ukrajini od strane oba tima, ali i legendarnog Ukrajinca Andrija Ševčenka, koji je u dva navrata a ukupno sedam sezona nosio dres "rosonera".

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić bio je starter u nominalno domaćoj ekipi sa "San Sira", dok je kapiten "zmajeva" Edin Džeko predvodio napad "neroazura", ali su u prvom dijelu opasniji bili izabranici Stefana Piolija.

Solidne šanse propustili su Aleksis Salemekers i Teo Ernandez u prvih desetak minuta, imao je i Krunić jednu polupriliku i bio izblokiran, a onda je do odlaska na odmor uslijedila "rovovska" bitka na sredini terena.

"Zmajevi" zamijenjeni

Rade Krunić je zamijenjen u 67. minutu Špancem Brahimom Diazom, a umjesto Edina Džeke od 79. minuta zaigrao je Argentinac Hoakin Korea.

U nastavku je trener Intera Simone Inzagi napravio nekoliko izmjena s obzirom da je njegov tim bio inferiorniji u prvom poluvremenu, međutim, ni Aleksis Sančez niti Arturo Vidal nisu donijeli gotovo ništa. Na njegovu sreću, niti "rosoneri" nisu bili opasni pred golom Samira Handanovića, pa je meč okončan bez pogodaka.

Ovo je bio 26. po redu milanski derbi u okviru italijanskog Kupa, a uspješniji je Milan sa 10 pobjeda, osam remija i osam poraza.

U drugom polufinalu, koje je na programu u srijedu uveče u Firenci (21.00), Fiorentina će dočekati Juventus prvi put otkako je srpski napadač Dušan Vlahović prešao u crno-bijele, koji i inače brane trofej nakon prošlogodišnjeg finala na stadionu "Mepei" u Ređo Emiliji.

Tada su "bjankoneri" sa 2:1 savladali Atalantu i podigli rekordni 14. pehar u ovom takmičenju.

KOPA ITALIJA

POLUFINALE

Milan - Inter 0:0

Srijeda

Juventus - Fiorentina (21.00)

Revanš utakmice igraju se 20. aprila u Milanu i Firenci u istom terminu od 18.00.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC