• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazetić sa klupe gledao veliki trijumf Milana: Rosonerima bodovi u Derbiju dela Madonina, heroj je Olivije Žiru!

Autor Dragan Šutvić

Doskorašnji napadač Crvene zvezde, kojeg je Milan kupio od Beograđana, sa klupe je posmatrao trijumf svog novog kluba u jednom od najvećih derbija fudbala na Apeninima i sjajnu rolu Olivijea Žirua, koji je poentirao dva puta za kratko vrijeme.

 serija a 24. kolo inter milan  Izvor: Profimedia/La Presse - Spada/MNPress

Marko Lazetić, izdanak Zvezdine škole, prije desetak dana je ostvario san i potpisao višegodišnji ugovor sa slavnim Milanom.

Desetak dana nakon predstavljanja na San Siru, našao se u protokolu za "Derbi dela Madonina". Cijeli meč je presjedio na klupi - Stefano Pioli mu nije pružio šansu u jednoj od najvećih utakmica italijanskog fudbala, koja je na kraju završena velikim trijumfom njegove ekipe!

INTER – MILAN 1:2 (1:0)
/Perišić 38 – Žiru 75, 78/

Možda će vas zanimati

Večerašnjom pobjedom, Milan je smanjio minus za Interom na samo jedan bod, uz meč više.

Trku za Skudetom, poslije tek drugog poraza Intera u sezoni, može dodatno da "zakuva" Napoli, koji sutra gotuje u Veneciji, a koji će u narednom kolu ugostiti upravo večerašnjeg domaćina!

Inter je dominirao u prvom poluvremenu, mnogo više posla imao je Majk Manjan nego Samir Handanović, a za takvu igru izabranici Simonea Inzagija nagrađeni su sedam minuta prije odlaska na odmor.

Poslije jednog ubačaja pred gol Milana, odbrana rosonera zaboravila je na Hrvata Ivana Perišića, kojem je lopta bukvalno pala na nogu, za minimalnu prednost.

Izvor: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Mogao je Perišić u ranoj fazi meča i da se nađe u ulozi asistenta, ali se u trenutku upućivanja lopte, a prije centaršuta za Damfriza koji je postigao pogodak, našao u nedozvoljenoj poziciji.

Milan je meč završio sa desetoricom jer je direktan crveni karton, u posljednjim trenucima, zbog oštrog starta nad Denzelom Damfrizom, dobio Teo Ernandez.

Upravo je Holanđanin bio u još jednoj sjajnoj prilici za gol, kada se našao sam ispred Manjana, ali je bivši čuvar mreže Lila odličnom intervencijom spriječio Inter da već tada povede.

Njegov kolega na suprotnoj strani bio je primoran da reaguje tek neposredno pred vodeći gol Intera. Milan se "probudio" nekoliko minuta prije tog pogotka, kada je Samir Handanović prvo odbranio udarac Sandra Tonalija, a onda još jednom morao da interveniše kada se u prilici za gol našao i Teo Ernandez.

Inzagijeva ekipa je drugih 45 minuta odigrala prilično "ziheraški", ljubomorno čuvajući stečeni kapital, koji bi mu eventualno donio prednost od sedam bodova nad vječitim rivalom.

Izvor: MATTEO BAZZI/ANSA

A kao plod takve igre gostiju stigao je – preokret Milana!

Olivije Žiru nije viđen na terenu više od 70 minuta, a onda je za samo tri minuta, od 75. do 78. minuta, dva puta matirao slovenačkog veterana i odveo svoj tim do velike pobjede!

SERIJA A - 24. KOLO

Roma - Đenova 0:0

Inter - Milan 1:2 (1:0)
/Perišić 38 – Žiru 75, 78/

Fiorentina - Lacio (20.45)

Nedjelja:

Atalanta - Kaljari (12.30)

Bolonja - Empoli (15.00)

Sampdorija – Sasuolo (15.00)

Venecija – Napoli (15.00)

Udineze - Torino (18.00)

Juventus - Verona (20.45)

Ponedjeljak:

Salernitana - Specija (20.45)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC