• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeka nas 21 košarkaška predstava: Banjaluka i Borik domaćini četvrtog ABA 2 turnira

Autor Dragan Šutvić

U dvorani Borik će biti odigrano osmo, deveto i deseto kolo drugorazrednog regionalnog takmičenja.

 DSC_0005.JPG Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Grad Banjaluka i dvorana Borik biće od nedjelje do subote domaćini četvrtog po redu ABA 2 turnira, koji se drugu godinu zaredom igra po turnirskom sistemu.

Nakon Zlatibora, Osijeka i Sarajeva, red je došao na grad na Vrbasu, gdje će biti odigrana tri kola – osmo, deveto i deseto.

Možda će vas zanimati

"Uložili smo dosta napora da i ove godine organizujemo turnir u našem gradu i smatramo da Banjaluka to i zaslužuje. Želim da se zahvalim ABA ligi i gospodinu Miliji Vojnoviću što su u nama prepoznali jednog korektnog partnera u organizaciji ovakvih turnira, a mi ćemo se potruditi da ekipe budu što bolje ugošćene u našem gradu i da se što bolje osjećaju na ovom turniru. Naš klub je već duži period stabilan, drugu godinu igramo u ABA 2 ligi gdje više nismo samo učesnici, već smo trenutno i lideri. Nadam se da će poslije ovog turnira tako i ostati", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Milan Đajić, predsjednik Košarkaškog kluba Borac Banja Luka, koji je suorganizator ovog turnira.

Za razliku od januara prošle godine, kada je takođe jedan od ABA 2 turnira organizovan u Banjaluci, ovog puta će publici biti dozvoljeno prisustvo.

"Nadam se da će Borik biti ispunjen i mislim da su se ljudi zaželjeli dobre košarke i imaćemo priliku da u njoj uživamo. Naš klub igra tri utakmice, protiv Heliosa u ponedjeljak, u srijedu protiv Sparsa i u subotu protiv Lovćena. Pored ove tri utakmice, ukupno će biti odigrano još 18 mečeva i pozivam sve ljubitelje košarke da pogledaju ostale mečeve gdje će sigurno biti jako dobrih košarkaških predstava."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Predstavnicima medija obratio se i Milija Vojnović, nekada sudija na ABA terenima, a danas sportski direktor takmičenja.

"Samim tim što nastavljamo kontinuitet organizacije turnira ovdje u Banjaluci i Republici Srpskoj dokaz je da je prošlogodišnji turnir, koji je organizovan u specifičnim okolnostima obzirom na nažalost i dalje aktuelnu pandemiju korona virusa, bio izvanredno organizovan, tako da smo i u pripremi ovog tuirnira već bili upoznati šta nam pružaju Banjaluka, Republika Srpska i klub-domaćin. Nismo imali dilemu i organizacija turnira, četvrtog po redu u ovoj sezoni, odigraće se u Banjaluci. Može se reći da je prošle godine to bila jedna pilot varijanta, ali uvidjeli smo mnogo pozitivnih stvati u takvom načinu organizacije takmičenja, tako da ove sezone, a siguran sam i narednih, funkcionišemo na takav način", istakao je Vojnović, naglasivši da je takmičenje nedavno dobilo i generalnog sponzora – NLB grupaciju.

"Čast mi je da smo ponovo renomiranu finansijsko-bankarsku grupaciju uključili u našu košarkašku porodicu. Svi vi koji pratite ABA ligu od početka, već duže od 20 godina, sjetićete se da je u samom početku organizacije takmičenja NLB grupacija bila uz nas i drago mi je da je sada ponovo tu i da je naslovni sponzor našeg drugog takmičenja po rejtingu. Sa tom kompanijom i grupacijom u projektu su mnoge stvari, prije svega razvijanje regionalne košarke, kako klupske, tako i svih segmenata u regionu. Mnogi projekti su u planu, od edukacije sportista, finansijskih aspekata i motivacije klubova i samih igrača, ali i razvoja svih kulturno-socijalnih segmenata koji prate sportska takmičenja. Naravno, uz NLB grupaciju i dalje ćemo pratiti takmičenje košarke u kolicima jer je to jedan izuzetno popularan sport u regionu", zaključio je Vojnović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC