• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni "Princ Rima" ponovo je uz Romu: Ne vrijedi ni "treća sreća" za Frančeska Totija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iako se nije prijateljski rastao sa Romom, "Princ Rima" se nakon promjene rukovodstva ponovo vratio i po treći put s tribina "Olimpika" bodrio izabranike Žozea Murinja u remiju nad Đenovom.

 Roma - Đenova, Serija A, 24. kolo, Frančesko Toti Izvor: EPA/ANGELO CARCONI/ANSA

Kapiten se vratio i treći put, ali ni u subotu nije donio sreću rimskom klubu! Ipak, za razliku od mečeva protiv Intera i Juventusa, ovoga puta je jedan bod ostao na "Olimpiku".

ROMA - ĐENOVA 0:0

Italijanska Serija A se u subotu poslije zimske pauze vratila na fudbalske terene i to mečevima 24. kola, a vratio se i legendarni kapiten Rome Frančesko Toti na rimski "Olimpiko".

Doduše u svojstvu navijača rimskog tima, u kojem je proveo cijelu igračku karijeru, ali ga je prethodno rukovodstvo na čelu sa Džimom Pelotom bukvalno otjeralo iz kluba. Međutim, Romu je odnedavno preuzeo američki biznismen Den Fridkin pa je Toti postao globalni ambasador glavnog Rominog sponzora "Digitalbitsa" i poslije "bojkota" od dvije godine ponovo se vratio i gledao mečeve na "Olimpiku" protiv Intera (0:3) i Juventusa (3:4).

Cijeli stadion je i u subotu dočekao Totija aplauzima i skandiranjem, a za razliku od prethodnih mečeva, ovoga puta donio je makar bod, ako ne kompletan plijen Rimljanima.

Gosti su međutim bolje ušli u meč i dominirali u prvih 15-ak minuta, da bi potom ekipa Žozea Murinja, koji je danas po stoti put vodio ekipu u Seriji A, preuzela konce igre u svoje ruke, ali nikako nije mogla da "otključa" mrežu Salvatorea Sirigua.

Čak su domaći u posljednjih 20-ak minuta imali igrača više nakon što je neviđenu glupost napravio Norvežanin Leo Ostigard, koji je zaradio direktan crveni karton zbog "davljenja" i rvačkog zahvata nad Tamijem Abrahamom i to kao posljednji fudbaler u odbrani. 

Poslije isključenje nastavljena je opsada đenovskog gola, nekoliko polušansi imao je Stefan El Šaravi, ali je junak utakmice umalo postao Nikolo Zaniolo u sudijskoj nadoknadi.

Primio je loptu, šetao se po ivici kaznenog prostora i odapeo projektil u desni ugao za vođstvo Rome. Međutim, poslije intervencije iz VAR sobe sudija Rosario Abiso je poništio pogodak jer je Abraham prethodno napravio faul.

Iznervirani Zaniolo je potom zaradio direktan crveni karton, čime je postao tragičar i dodatno je pokvario Murinjov jubilej, ali i Totijev dolazak na "Olimpiko".

SERIJA A, 24. KOLO

Roma - Đenova 0:0

Inter - Milan (18.00)

Fiorentina - Lacio (20.45)

Nedjelja

Atalanta - Kaljari (12.30)

Bolonja - Empoli (15.00)

Sampdorija - Sasuolo

Venecija - Napoli

Udineze - Torino (18.00)

Juventus - Verona (20.45)

Ponedjeljak

Salernitana - Specija (20.45)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC