• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lautaro Martinez odveo Inter u finale Kopa Italije: Milan surovo kažnjen za promašaje na debiju Marka Lazetića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Junak "Derbija dela Madonina" u revanšu polufinala Kupa Italije bio je napadač Intera Lautaro Martinez.

 Inter - Milan, Kopa Italija, revanš polufinala Izvor: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Inter je prvi finalista u najmasovnijem takmičenju Italije!

"Neroazuri" su pogocima Lautara Martineza na početku i kraju prvog poluvremena praktično osigurali plasman u veliko finale, koje je u finišu golom potvrdio i Robins Gosens za ubjedljivu pobjedu nad gradskim rivalom u Derbiju dela Madonina.

INTER - MILAN 3:0 (2:0)

Žestoko je počelo na "Đuzepe Meaci" jer je već nakon tri minuta Inter poveo sjajnim golom Lautara Martineza - Mateo Darmijan je centrirao u kazneni prostor, a Argentinac uhvatio volej u same rašlje - 1:0.

"Rosoneri" se nisu oporavili od šokantnog početka do 28. minuta kada je Rafael Leao "zalomio" Milana Škrinjara i šutirao na prvu stativu, ali odlično je reagovao Samir Handanović.

Potom je Handanović odbranio dobar šut Davide Kalabrije sa ivice kaznenog prostora, da bi slovenački golman ponovo zaustavio Leaoa u izglednoj situaciji za izjednačenje.

I onda je uslijedila kazna u samom finišu poluvremena kada je Lautaro izbjegao ofsajd na dodavanje Hoakina Koree i majstorski "potkopao" loptu prebacivši Majka Manjana - 2:0.

U drugom dijelu Milan je pokušavao da se vrati u meč, čak je u 67. minutu smanjio rezultat projektilom Ismaela Benasera sa ivice šesnaesterca, ali je pogodak poništen zbog ofsajda na intervenciju iz VAR sobe.

To je potpuno demoralisalo ekipu Stefana Piolija, pa je Inter postigao i treći pogodak u 82. minutu.

Po desnoj strani probio je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović i centrirao u peterac, a tamo je loptu u mrežu ubacio Robin Gosens za ovjeru plasmana u finale - 3:0.

U posljednjih pet minuta priliku da debituje u dresu "rosonera" imao je Marko Lazetić, koji je na "San Siro" u januarskom prelaznom roku došao iz Crvene zvezde.

Ovo je bio 27. po redu milanski derbi u okviru italijanskog Kupa, a uspješniji je Milan sa 10 pobjeda, a večerašnjim trijumfom Inter je stigao do brojke od devet pobjeda uz osam remija.

"ZMAJEVI" IGRALI POSLJEDNJIH 20 MINUTA

Reprezentativci Bosne i Hercegovine, Edin Džeko i Rade Krunić počeli su "Derbi dela Madonina" sa klupe za rezevne igrače. Kapiten "zmajeva" je zaigrao od 70. minuta umjesto dvostrukog strijelca Lautara Martineza, dok je Rade Krunić ušao u igru tri minuta kasnije umjesto Ismaela Benasera.

U drugom polufinalu, koje je na programu u srijedu uveče u Torinu (21.00), Juventus će dočekati Fiorentinu sa golom prednosti koju je ostvario autogolom Lorenca Venutija u sudijskoj nadoknadi vremena na "Artemio Frankiju", gdje je prvi put igrao Dušan Vlahović u dresu crno-bijelih.

Očekivano, dočekan je salvama uvreda, čak i onih rasističkih prilikom dolaska klupskog autobusa zbog "izdaje" i prelaska u torinski klub. Srbin je potom navijače "nervirao" majstorskim potezom tokom zagrijavanja na "Artemio Frankiju", a sa tribina je poslat "direktno u pakao", ako je suditi po koreografiji koju su istakle pristalice Viole.

Juve inače brani trofej u Kopa Italiji nakon što su u prošlogodišnjem finalu savladali Atalantu (2:1) i podigli rekordni 14. pehar u ovom takmičenju.

Finale će biti odigrano 11. maja s početkom u 18 časova.

KOPA ITALIJA

POLUFINALE
Inter - Milan 3:0 (2:0) - prvi meč 0:0
/Lautaro 3, 40, Gosens 82/

Srijeda
Juventus - Fiorentina (21.00), prvi meč 0:1

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC