HIT!

Bivša zvijezda Čelsija otišla u zemlju koju ne znate da nađete na karti: Već imaju bivšeg igrača Barselone!

Autor Haris Krhalić

Salomon Kalu postao je najveće pojačanje u istoriji kluba.

Izvor: Profimedia

Da li se sjećate Salomona Kalua? Bio je vrlo bitna karika u Čelsiju i sa ovim klubom je u sezoni 2011/12 podigao i pehar Lige šampiona, a potom je počeo da "luta".

Igrao je za Lil, potom je čak šest godina bio u Herti, da bi potom 2021. godine otišao u Botafogo. Ove godine nije igrao fudbal i mnogi su pomislili da se povukao, međutim francuski "RMC Sport" prenosi da Kalu ima novi klub. I to u zemlji koju biste teško pogodili prstom na mapi...

Salomon Kalu (36) je potpisao ugovor sa ambiciozni AS Arta Solar 7 iz Džibutija, klubom koji već nekoliko godina privlači pažnju interesantnim transferima i uspjesima u ovoj afričkoj državi.

Za njih već neko vrijeme igra Aleks Song, bivši fudbaler Arsenala i Barselone, dok je tu i čuveni kamerunski golman Karlos Kameni koga sigurno pamtite iz Espanjola. Od poznatijih igrača vrijedi izdvojiti i Danija Nuenkua (eks Lion), Dijafru Sakoa, Alana Traorea i neće se tu zaustaviti.

Aktuelni prvak Džibutija želi da napravi iznenađenje u Afričkoj ligi šampiona ove godine, tako da ćemo vidjeti koji su naredni potezi koje će povući. Dolazak bivšeg napadača Obale Slonovače je najveći "bum" do sada.