• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA pravi još jedno novo takmičenje: Organizuju fajnal-for i to u Americi, a reformišu staro takmičenje!

Autor Haris Krhalić

Aleksandar Čeferin i njegovi saradnici iz UEFA uskoro će objaviti kako će izgledati novo takmičenje koje su spremili, a koje se sigurno neće dopasti mnogim navijačima.

 UEFA planira novo takmičenje Izvor: Profimedia

UEFA je odlučila da od 2024. godine uvede još jedno novo takmičenje, saznaje francuski "L'Ekip" i prenosi da se ozvaničenje prvog čovjeka evropske "kuće fudbala" Aleksandra Čeferina očekuje svakog trenutka.

Procurili su dokumenti koje su dobili brodkasteri, a u kojima se navodi da je već počela "aukcija" za TV prava za takmičenje koje će imati probni period od tri godine. Na njemu ćemo gledati četiri najbolja tima Evrope pred svaku sezonu, odnosno u pitanju je svojevrstan "fajnal for".

Nisu saopšteni svi detalji, ali očekuju nas ukupno četiri utakmice - polufinala, meč za treće mjesto i naravno finale, a interesantno je da će se sve to igrati...naravno u Sjedinjenim Američkim Državama.

Čini se da je ovo još jedan pokušaj UEFA da zaradi novac i proširi svoje tržište, a možda će najviše trpjeti igrači koji su dobili još jednu obavezu u već dovoljno "nategnutom" kalendaru. Još najmanje dvije utakmice za najbolje timove Evrope donijeće novac, ali i novi pritisak na igrače koji se sve više žale na povrede usljed ludačkog tempa.

Ujedno, novi UEFA fajnal-for biće šansa da se promoviše novi format Lige šampiona koji stupa na snagu od 2024. godine, a koji će se igrati po švajcarskom ligaškom modelu i to sa 36 timova umjesto 32.

Takođe, nije jasno da li ovo znači da će Superkup Evrope, utakmica u kojoj se tradicionalno sastaju osvajač Lige šampiona i Lige Evrope, biti ukinut, ili će i to zbog istorije nastaviti da se održava? Postoje indicije da će i tu UEFA napraviti promjenu koja se neće svidjeti navijačima.

Očekuje se da Superkup Evrope ubuduće bude meč osvajača Lige Evrope i Konferencijske lige, što zaista pomalo djeluje besmisleno, ali...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC