Fudbal

Albanac prodaje Srbina i dovodi zvijezdu Hrvatske: Sergej konačno ide iz Lacija - mijenja ga "novi Modrić"!

Autor Haris Krhalić

Italijanski mediji pišu da bi Lacio mogao da napravi važnu rokadu u ovom prelaznom roku ukoliko Sergej Milinković-Savić promeni sredinu.

Izvor: Profimedia/Sportphoto/Giuseppe Maffia

Sergej Milinković-Savić i njegova budućnost su i dalje jedna od glavnih tema prelaznog roka u Italiji! Zvijezda Lacija i reprezentacije Srbije mogla bi da ovog ljeta promijeni sredinu.

O tome se piše već godinama, poslije sedam godina provedenih u Rimu mnogi vjeruju da je sada idealan trenutak za tako nešto, a ako se to i dogodi, Srbina bi u Laciju lako mogao da zamijeni - Hrvat!

Luka Sučić je igrač koji se dovodi u vezu sa Laciom. Kako piše italijanski "Korijere delo sport", vezista Salcburga i reprezentativac Hrvatske želja je Lacija ukoliko Milinković-Savić ovog ljeta promijeni sredinu.

Kako se navodi, sportski direktor Igli Tare je "bacio oko" na momka rođenog 2002. godine u Austriji. Sučić je odlučio da igra za selekciju Hrvatske i u Salcburgu ima ugovor do ljeta 2025. godine. Imajući u vidu da igra na mjestu centralnog veznog i da se zove Luka, nije ni čudo da ga brojni mediji prozivaju za "novog Luku Modrića.

Nekadašnji albanski fudbaler, a danas sportski direktor Lacija, vjeruje da bi Lacio mogao da bude prava sredina za ljevonogog Sučića, koji je u prvenstvu Austrije prošle sezone zabilježio osam golova i četiri asistencije.

Ipak, kako su Sučića pratili i Juventus, Milan, Mančester junajted i Liverpul, Lacio bi morao da brzo djeluje. Odlazak Sergeja Milinković-Savića bi mogao da mu otvori veliki prostor u timu. Ali potrebno je i da Srbin promijeni sredinu.

Pominjao se Juventus kao glavni favorit i klub u koji bi Sergej navodno želio da pređe, ali još uvijek se ništa konkretno ne dešava. "Stara dama" očito još vaga, mediji su pominjali i Arsenal, a u Laciju već znaju šta će ako ih napusti Milinković-Savić, zvanično najbolji igrač tima u prethodne dvije sezone.