• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sergej je doktor fudbala, ali ovaj podatak niste znali: Srbin u Seriji A igrao kao mašina - nikada ne staje!

Autor Dragan Šutvić

Jedan od najboljih igrača tek završenog šampionata Italije Sergej Milinković-Savić ostavio je u čudu navijače jer niko nije mogao ni da pretpostavi da su mu brojke ovakve!

 sergej milinković savić najbolji igrač lacija  Izvor: Profimedia

Da je Sergej Milinković-Savić najbitniji igrač znaju svi koji redovno prate mečeve ove ekipe u Seriji A. Nakon još jedne veoma dobre sezone u kojoj je upisao dvocifren broj golova i asistencija, a rimski tim izborio Ligu Evrope, pojavio se podatak koji na do sada nevjerovatan način pokazuje koliko je Srbin bitan.

Navikli smo da nas "Serđente" - na italijanskom narednik, oduševljava golovima, asistencijama i potezima koje drugi igrači ne vide na terenu, ali je standardni reprezentativac Srbije bio impresivan i kada su u pitanju pretrčani kilometri.

Možda će vas zanimati

Kako su izračunali Italijani, Sergej je trčao preko 11,6 kilometara po meču u Seriji A ove sezone!

Odigrao je 37 utakmica, proveo na terenu ukupno 3.330 minuta i za to vrijeme pretrčao ukupno 431,568 kilometara! Ove brojke djeluju potpuno nevjerovatno jer je prosjek od preko 11 i po kilometara težak za dostizanje čak i defanzivnim veznima koji su poznati kao "radilice" i često trče više od ostatka tima. Kada neko prefinjene tehnike trči toliko...

Sergej je lider svog tima po broju presječenih lopti, uspješnih uklizavanja i preciznih dodavanja, pa je lako zamisliti koliko on Laciju znači i ofanzivno i defanzivno. Za razliku od prethodnih sezona, kod Sarija je imao nešto više obaveza u pokrivanju prostora kada se ekipa brani, što je rezultatiralo još boljim brojkama za srpskog fudbalera.

Zbog toga ne čudi što postoji interesovanje za njega. Klaudio Lotito je već isticao da je odbio ponudu tešku 140 miliona evra, a očekuje se da tokom ljeta nekoliko evropskih velikana pokušaju da dovedu Sergeja. Možda i najbliži tome mogao bi da bude Mančester junajted, kojem je potrebna reorganizacija na sredini terena. Sa druge strane, pominje se i Juventus...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC