• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčeve rukometašice sezonu ipak završavaju sa trofejom! "Osice" lako savladale Knežopoljku i osvojile Kup RS

Autor Dragan Šutvić

Sezona za zaborav u bh. takmičenjima igračice Borca "izvukle" su osvajanjem Kupa Republike Srpske.

 žrk borac osvojio kup republike srpske Izvor: Promo/ŽRK Borac

Rukometašice Borca neće ovu takmičarsku sezonu završiti bez trofeja!

Nastup u Premijer ligi BiH završile su na četvrtom mjestu, u Kupu BiH su eliminisane prije završnog turnira koji se igra u petak i subotu, ali su ovog popodneva, pobjedom nad Knežopoljkom, odbranile pehar u Kupu Republike Srpske!

Možda će vas zanimati

U posljednjem meču završnog turnira, odigranog ovog utorka u dvorani Borik, crveno-plave su trijumfovale nad Dubičankama rezultatom 25:17 i odbranile trofej osvojen prošle godine u Prijedoru, kada su u finalnom duelu rezultatom 27:20 savladale domaću Miru.

Ranije tokom dana, Borac je u polufinalu stigao do ubjedljive pobjede nad Leotarom rezultatom 39:21, dok je Knežopoljka lako izašla na kraj sa Mirom (39:26).

U finalnom duelu, Borac je od prvog minuta uspostavio kontrolu nad utakmicom, u ranoj fazi poveo 3:0, vodio cijelim tokom prvog poluvremena, te na odmor otišao uz prednost od četiri gola (14:10).

Drugih 30 minuta počelo je serijom Borca 4:0, za plus osam (18:10) dvadesetak minuta prije kraja, pa je već tad postalo jasno da će "osice" sezonu za zaborav u bh. takmičenjima spasiti osvajanjem bar jednog trofeja.

Najviše pogodaka, šest, u domaćem sastavu postigla je Božana Ćutković, dok je prvo ime u gostujućem sastavu bila Jovana Danilović sa pet.

Pehar i novčani ček od 3.000 maraka kapitenu Jovani Novaković uručio je Marinko Umičević, predsjednik Saveza dok je potpredsjednik Nedeljko Perišić predao prelazni pehar. Zlatne medalje dodjelila je nekada sjajna rukometašica Milena Delić, predsjednica Rukometng saveya Srbije.

Nenad Rađen, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, dodijelio je srebrna odličja igračicama Knežopoljke, dok je kapitenu Lari Stanić pehar za drugo mjesto uručio Nedeljko Perišić. Ekipa iz Kozarske Dubice dobila je i ček u iznosu od 2.000 maraka.

Kada je riječ o individualnim nagradama, za najbolju igračicu proglašena je Isidora Kršić iz Borca i njoj je priznanje predala Gorica Aćimović, bivša rukometašica Borca koja je sa Viborgom osvojila Ligu šampiona.

Dragana Vukosavljević (Borac) je najuspješniji čuvar mreže, a nagradu joj je uručio Obrad Ninković, član UO RS RS.

Prvom strijelcu završne smotre Lari Stanić iz Knežopoljke (postigla 15 golova) priznanje je uručio Zoran Milošević, novoimenovani predsjednik Skupštine Rukometnog saveza Republike Srpske.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC