Legende!

Vujadin slavio, a Savići sreli nobelovca i Kusturicu: Šta povezuje velikog književnika i Duletov gol Arsenalu?

Autor Dragan Šutvić

Fotografiju slučajnog susreta Vujadin Savić je okačio na svoj profil na društvenoj mreži.

Izvor: Instagram/savicvujadin/printscreen

Srpski fudbaler Vujadin Savić postao je hit na društvenim mrežama kada se pojavio snnimak na kojem pokazuje tetovažu svoje supruge Mirke Vasiljević na rođendanskoj žurci, ali to nije bio jedini dio proslave. Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde organizovao je proslavu 32. rođendana i u jednom kultnom beogradskom lokalu, a tamo se našao u društvu nobelovca!

Nastala je i fotografija koju je ubrzo okačio na svoj Instagram nalog, a na njoj pozira uz tri poznata lica - oca Duleta, režisera Emira Kusturicu koji je na brojnim evropskim festivalima osvajao prestižne nagrade i austrijskog nobelovca Petera Handkea, čovjeka koji mnogo voli Srbiju i njen je čest gost.

Njih četvorica su zajedno obilježili ovaj događaj, a vujadin je uz fotgorafiju napisao i da je najpoznatiji gol njegovog oca (u Londonu protiv Arsenala) postignut baš na 36. rođendan Austrijanca. Pored iznenadnog susreta na njegov rođendan, to je još jedna sitnica koja povezuje porodicu Savić i austrijskog pisca.

Inače, Peter Handke je 2019. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost, a ta odluka je izazvala mnogo kontroverzi. U jednom dijelu stručne javnosti pojavio se otpor takvoj odluci zbog Handkeovih političkih stavova, odnosno njegovog viđenja situacije u bivšoj Jugoslaviji tokom građanskog rata.

Najviše kritika na računa Austrijanca stizalo je iz Bosne i Hercegovine, a organizovani su i protesti na kojima se isticalo da je Handke sljedbenik Slobodana Miloševića i politike koju je on vodio.

Pogledajte fotografiju:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!