STIŽE!

Partizan našao pojačanje za napad na titulu: Igrao u Premijer ligi protiv Mitra, a dolazi iz šampiona Turske!

Autor Bojan Jakovljević

Crno-bijeli su pronašli zanimljivo rješenje za napad. Brzonogi krilni fudbaler Fuseni Dijabate je na meti Partizana.

Izvor: Profimedia

Vidjeli smo ovog ljeta pravi egzodus iz Partizana, ali crno-bijeli spremaju i opaka pojačanja za novu sezonu. Nakon dolazaka Zlatana Šehovića, Aleksandra Filipovića, Svetozara Markovića i Patrika Andradea, Partizan bi mogao da dobije i jednu "bombu" u napadu koja će biti po ukusu Ilije Stolice!

U pitanju je Fuseni Dijabate (26), krilni napadač Trabzonspora, koji je nedavno raskinuo ugovor sa prvakom Turske. Uskoro bi mogao da stigne i u Humsku, prenosi "Mozzart Sport".

Dijabate je prošao školu Rena i Remsa, igrao je i za Gengan i Ažaksio, dok je pažnju privukao na sebe transferom u Lester siti. Dvije sezone je bio član kluba iz Premijer lige, za koji je odigrao 19 mečeva i postigao dva gola, međutim kada je shvatio da neće dobiti prostor - otišao je dalje.

Nakon pozajmica u Sivasporu i Amjenu, prešao je u Trabzonspor. Nije se naigrao u aktuelnom prvaku Turske tako da je išao na pozajmice u Goztepe i Giresunspor, dok je sada slobodan igrač.

Iza njega je vrlo dobra sezona - dao je šest golova i zabilježio tri asistencije na 34 meča, međutim Trabzonspor je "skratio ugovor".

Odrekli su ga se i sada je slobodan u izboru nove sredine, a mogao bi baš Partizanu da riješi muke sa brzinom, pošto je inače vrlo prodoran po oba boka. Dijabate ima 26 godina i posjeduje pasoš Francuske i Malija, a Natho mu je prethodno "oslobodio" mjesto stranca pošto je dobio srpski pasoš.