• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stolica najavio pojačanja Partizana: Jevtovićev odlazak poremetio stvari - fale nam igrači i dolaze uskoro!

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizana analizirao urađeno na pripremama i u prelaznom roku.

 ilija stolica o dolascima u partizan  Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Partizan je izgubio od Fenerbahčea (0:1) u posljednjoj pripremnoj utakmici pred start sezone naredne subote u Ivanjici. Poslije meča u Gracu protiv turskog velikana, na čijoj klupi sjedi slavni Portugalac Žorž Žezus, trener Partizana Ilija Stolica najavio je da će u njegovom timu uskoro biti još promjena.

Možda će vas zanimati

"Odlazak Marka Jevtovića je dosta poremetio stvari u tom smislu, jer je bio neočekivan za sve nas, to je novo poglavlje koje se otvorilo, ali imamo na tim pozicijama i Saleta Zdjelara i Ljubu Fejsu, koji je odigrao 90 minuta na za mene jako kvalitetnom nivou. Tako da stvari ostaju iste – pojačanja tražimo na nekoliko pozicija u posljednjoj trećini terena. Mislim da ćete uskoro vidjeti. Treba i meni strpljenja, a vjerovatno i vama", rekao je Stolica novinarima.

Iskusni vezista Marko Jevtović napustio je Partizan poslije šest mjeseci i otišao u Gazijantep, dok je crno-bijele pojačao Svetozar Marković, povratnik iz inostranstva.

"Prije svega nam fali broj igrača, ne možemo sa tako malim brojem igrača na klupi. Raduje to što su se pokrenule stvari, Sveta je konačno tu sa nama, uspio je da ima dosta veliku minutažu za prvu utakmicu poslije dugog perioda od sedam mgeseci bez utakmica. Imao je samo grčeve, ništa nije ozbiljno sa njim. Već od ponedgeljka, utorka, po nekim mojim saznanjima trebalo bi da imamo još neke igrače uključene u trenažni proces poslije povreda, a očekujem i par novajlija, pojačanja. Nema mnogo vremena do početka, ali takva je situacija."

Stolica je govorio i o rješenjima u veznom redu poslije odlaska Jevtovića.

"Sad igramo sa jednim centralnim veznim. Imali smo trojicu igrača koji mogu da popune tu poziciju i bilo je za očekivati da jedan sigurno ode. U tom trenutku je bio Marko taj koji je otišao, sad imamo Saleta Zdjelara i Fejsu. U ovom trenutku imamo te pozicije. Šta će donijeti naredni period? Moraćemo da reagujemo u odnosu na stvari, kako se budu dešavale."

Da li ga plaše greške u defanzivi i golovi primljeni na sličan način tokom priprema?

"Ponoviću da je dobro da ako greška mora da se desi, da se desi na pripremnoj utakmici. Zahtijevamo od igrača iz zadnje linije da ulaze u igru i uvijek će imati podršku u tome. Tehničke greške su sastavni dio fudbala, ali isto tako već moramo da izvlačimo pouke kada je potrebno igrati, a kada je potrebno skloniti loptu iz opasne zone."

Stolica je uživao u Gracu u razgovoru sa Žezusom.

"Veliki je džentlmen, pričali smo i prije utakmice, izližno je govoriti o treneru sa takvim iskustvom i takvom karijerom. Razgovarali smo o interesantnim stvarima za nas trenere, i on je došao u novi klub. Bilo mi je zadovoljstvo i čast upoznati se i razmijeniti mišljenja sa njim i vidjeti kako ekipe stoje jedna protiv druge na terenu", poruka je trenera Partizana na kraju priprema.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC