Fudbal

Borac se obrukao, Farani slave poslije penala u Toršavnu: "Ovo nam je u krvi"!

Autor Goran Arbutina

Trener B36 Toršavna nakon eliminacije Borca podsjetio na još jedan detalj od prije par godina koji je doprinio uspjehu protiv banjalučkog kluba.

Izvor: Facebook/Fótbóltsfelagið B36

Slavlje na Farskim ostrvima i tuga i bijes u Banjaluci nakon eliminacije Borca iz evropskih takmičenja.

Ekipa Nenada Lalatovića nakon penal-serije eliminisana je od ekipe B36 Toršavn, iako su crveno-plavi na Farska ostrva otišli sa 2:0 iz prvog meča.

Ni to, pa ni isključenje Jakobsena krajem prvog poluvremena nisu bili dovoljni Borcu za pobjedu i prolaz.

Farani su vrlo brzo stigli do 3:0, pa je Borac morao da ganja produžetke, koje je uspio da izbori golom Tatara za 3:1, ali ne i da izbjegne penale u kojima je na kraju poklekao.

Borili su se fudbaleri B36 Toršavna do posljednjeg atoma snage i uspjeli da poslije dvije godine naprave novo iznenađenje u Evropi.

"Odlučilo je mnogo toga – domaći navijači, hrabrost moje ekipe, srce naših igrača i posebno, kao što sam i ranije rekao, ponosna istorija naših nastupa u Evropi. Ovo je osmi u samo nekoliko godina", podsjetio je trener B36 Toršavna Dan Brimsvik u izjavi za MONDO.

Nakon prvog meča u Modriči požalios se na suđenje smatrajući da nije dosuđen najmanje jedan jedanaesterac za njegovu ekipu u prvom meču.

U revanšu su dosuđena dva jedanaesterca B36 Toršavn, utisak je potpuno opravdano.

"Osjećao sam se prevaren, zakinut za penale u Modriči, sada smo ih dobili. Bilo je teško nakon što nam je isključen igrač u trenucima kada smo mi bili ti koji napadamo, ali ipak smo se i nakon toga dobro snašli", ocijenio je Brimsvik.

Izvor: Facebook/Fótbóltsfelagið B36

Trener ekipe sa Farskih Ostrva na kraju je posdjetio na jedan detalj od prije par godina koji je doprinio sadašnjem uspjehu B36 Toršavna protiv Borca.

"Ova ekipa je u finalu Kupa 2018. gubila 2:1 od najvećeg rivala ii mala dva igrača manje, ali je uepjela da izjednači u 90. Minutu in a kraju pobijedi na penale. To nam je u krvi", taključio je Brimsvik.

Njegova ekipa u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu igraće protiv ekipe Tre Fiori iz San Marina, koja je eliminisala Folu Eš iz Luksemburga.