ZVANIČNO

Danski drugoligaš predstavio mladog Banjalučanina: Vladimir Arsić karijeru nastavlja u Vejleu

Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji fudbaler Borca, GOŠK-a, Krupe i Leotara naredne sezone nastupaće u Skandinaviji.

Izvor: Promo/Vejle Boldklub

Mladi Vladimir Arsić, fudbaler rođen 2001. godine u Banjaluci, karijeru nastavlja u danskom drugoligašu Vejleu.

Štoper, nekadašnji omladinac banjalučkog Borca, u Vejle je stigao kao slobodan igrač, nakon što mu je ugovor sa trebinjskim Leotarom istekao. Ranije je nosio još dres Krupe i GOŠK-a iz Gabele, a sada će se prvi put oprobati u inostranstvu.

Arsić je sa danskim klubom, koji je prošle sezone ispao iz najvišeg ranga, dogovorio jednogodišnju saradnju, uz opciju produžetka na još dvije godine.

"Vladimir je stigao prije nekoliko sedmica i od tada je vrijedno radio sa prvim timom. Dobro se uklopio, pokazao kvalitet u pripremnim mečevima, tako da smo odlučili da potpišemo ugovor s njim. Ovo će mu biti treća sezona u seniorskom dresu, a u svojoj biografiji već ima popriličan broj utakmica u najjačoj bh. ligi", istakao je sportski direktor Vejlea Marijus Adrijan Nikolae za klupski sajt.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nekadašnji fudbaler banjalučkih "crveno-plavih" nastupao je i u reprezentativnom dresu omladinskih selekcija BiH, što svakako nije promaklo skautima iz Skandinavije.

"Sjajni utisci su od dolaska u Vejle. Srećan sam zbog potpisa ugovora i vjerujem da će ovo biti korak naprijed u mojoj karijeri. Klub je ambiciozan, ima sjajan stadion i radujem se igranju na njemu. Navijači očekuju igrača koji daje sve od sebe, a ja sam upravo takav - beskompromisan igrač koji daje maksimum za tim. Volim da učestvujem u organizaciji igre, iako sam prvenstveno odbrambeni igrač. Čeka me zahtjevan rad, ali zadovoljan sam što sam došao u tako ambiciozan klub poput Vejlea", poručio je Arsić.

Arsić je u novom klubu zadužio dres sa brojem 22, a priliku da debituje imaće već predstojeće subote, kada Vejle gostuje Helsingeru na otvaranju nove sezone.