DIŽE SE SAMOPOUZDANJE

Jakirović zadovoljan pobjedom, ali i igrom "plemića" u Tirani: Izgledamo sve bolje i bolje

Autor mondo.ba

Zrinjski napravio krupan korak ka plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Za razliku od dvomeča sa moldavskim Šerifom (0:0, 0:1), mostarski Zrinjski u prvom duelu drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Tirane djelovao je mnogo konkretnije, što se odrazilo i na rezultat.

Iako to krajnji ishod meča u Tirani i ne govori (Mostarci slavili 1:0 golom Nemanje Bilbije sa 11 metara), aktuelni šampion BiH bio je mnogo konkretniji, imao daleko više prilika i zaslužio i ubjedljiviju pobjedu.

"Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, da smo apsolutno kontrolisali sve osim onih 15 minuta poslije postignutog gola. Tada je ušla neka panika među nas i nismo mogli dugo zadržati loptu. Poslije toga smo uspostavili kontrolu, iskreirali dosta lijepih šansi i možda smo mogli sve završiti večeras", rekao je Jakirović u izjavi za "Meridiansport".

Ipak, na golu Tirane stajao je raspoloženi Visar Bekaj, koji je odbranio nekoliko izuzetno zahtjevnih šuteva, te izrastao u junaka svog tima.

"Samim tim što je njihov golman imao šest odbrana jasno je da je on njihov junak i da je zaslužan što je krajnji rezultat samo 0:1. Ovo ekipi dodatno diže samopouzdanje. Odigrali smo treću utakmicu, a svaku koju igramo izgledamo sve bolje i bolje što je normalno poslije priprema. Moramo ostati skoncentrisani, ozbiljni i da prođemo u treći krug", poručio je trener "plemića".

Revanš meč protiv Tirane zakazan je za četvrtak, 28. jula od 21 čas na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru.