• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Konferencijska liga Tirana - Zrinjski Mostar 0:1 uživo prenos livestream

Iako su Mostarci ostvarili trijumf u gostima, stekao se utisak da su već u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu mogli riješiti pitanje ukupnog pobjednika - ovako, odluka će pasti u revanšu u Mostaru za devet dana.

 Konferencijska liga Tirana - Zrinjski Mostar 0:1 uživo prenos livestream  Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Konačno, u trećem ovosezonskom nastupu na međunarodnoj sceni, fudbaleri mostarskog Zrinjskog postigli su gol, koji je bio dovoljan za slavlje.

U prvom meču drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, Mostarci su pogotkom Nemanje Bilbije u 12. minutu iz penala savladali Tiranu kao gosti, pa će u revanšu za devet dana pred svojim navijačima imati lijepu priliku da se plasiraju u narednu rundu.

TIRANA - ZRINJSKI 0:1 (0:1)
/Bilbija 12 pen/

Možda će vas zanimati

Bolnu eliminaciju od moldavskog Šerifa (0:0, 0:1) u kvalifikacijama za Ligu šampiona, izabranici Sergeja Jakirovića kao da su brzo zaboravili, pa su večeras na stadionu "Air Albania Arena" izgledali mnogo bolje.

Već u 12. minutu odlučen je ovaj susret. Tada je Vesel Limaj neoprezno startovao na Ivana Jukića, kiparski arbitar Lukas Sotiriu bez razmišljanja je pokazao na penal, a siguran sa 11 metara bio je Bilbija.

Pogledajte

00:39
Nemanja Bilbija strijelac za 0:1
Izvor: MONDO/TV Arena sport
Izvor: MONDO/TV Arena sport

Upravo je kapiten "plemića" imao još dvije sjajne prilike nedugo zatim, da možda i riješi ovaj meč, ali izuzetno raspoložen na golu domaćih bio je Visar Bekaj.

Bekaj je izašao kao pobjednik i u duelu sa Mariom Tičinovićem, da bi igra splasnula u nastavku. Domaći su imali blagu terensku inicijativu, ali niti jednom nisu ozbiljno uspjeli da ugroze gol gostiju.

Uzbuđenja nisu viđena sve do petog minuta nadoknade, kada je rezervista Marijo Ćuže mogao riješiti ovaj dvomeč. Izašao je sam pred Bekaja, ali je i ovaj put golman Tirane bio uspješniji. Ostalo je 0:1.

Zrinjski tako revanš za devet dana na stadionu "Pod Bijelim brijegom" dočekuje sa golom prednosti, iako je moglo biti i ubjedljivije. Ipak, stekao se utisak da je bh. šampion mnogo kvalitetniji tim, pa vjerujemo da neće biti problema narednog četvrtka i da će Mostarci izboriti plasman u treće kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

TIRANA: Bekaj, Ismailgeci (83. Perđoni), Toševski (75. Husein), Beirač, Najdovski, Limaj (59. Totre), Aleksi, Hasani (59. Silva), Džidža (75. Đumsi), Ćefalija, Seferi. Trener: Orges Šehi.

ZRINJSKI: Čondrić, Memija, Magdić, Barišić, Ćorluka, Tičinović (90. Malekinušić), Jukić (78. Ćuže), Savić, Kamenar (78. Sučić), Janković (57. Ilinković), Bilbija. Trener: Sergej Jakirović.

NAJAVA UTAKMICE:

Aktuelni šampion BiH, mostarski Zrinjski, nije uspio u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a novu šansu imaće u kvalifikacijama za treće po jačini međunarodno klupsko takmičenje - Konferencijsku ligu.

Kao i većina bh. klubova, ni Mostarci nisu uspjeli da eliminišu prvu prepreku ka Ligi šampiona. U dvomeču su eliminisani od moldavskog Šerifa - u Mostaru je bilo 0:0, da bi u revanšu u Kišinjevu doživjeli minimalan poraz 0:1.

Ipak, neuspjeh protiv Šerifa nije označio i kraj evropskog puta za "plemiće".

Žrijebom je odlučeno da im rival u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu bude Tirana, a prvi meč na programu je večeras od 20 časova na stadionu "Air Albania Arena".

I ovaj susret pratićemo UŽIVO, a detalje meča potražite u sekciji RAZVOJ DOGAĐAJA.

Anketa

Može li Zrinjski eliminisati Tiranu?

  • Da, Mostarci idu u treće kolo kvalifikacija.

    0% (0)

  • Ne, Tirana je bolja i slaviće u dvomeču.

    0% (0)

Može li Zrinjski eliminisati Tiranu?

Rezultati

Podsjetimo, revanš duel na programu je u četvrtak, 28. jula na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru.

PROČITAJTE I OVO

21:53

KRAJ

21:53

90+5' - Nevjerovatno šta će Ćuže promašio!

Ćuže se išao "oči u oči" sa domaćim čuvarom mreže, ali je Bekaj ko zna koji put spasio svoj tim, odbranio je sjajnu priliku i svojoj ekipi omogućio kakvu-takvu šansu u revanšu u Mostaru.

21:49

90' - Bez uzbuđenja u Tirani

Praktično ništa vrijedno pomena ne dešava se u finišu utakmice. U toku je sudijska nadoknada, Zrinjski čuva gol prednosti. Malekinušić je zamijenio Tičinovića.

21:41

83' - Posljednja, peta izmjena za Tiranu

Ismailgeci je izašao, u igri je Perđoni.

21:35

78' - Uzvraća i Jakirović dvostrukom izmjenom

Sučić i Ćuže mijenjaju Kamenara i Jukića.

21:34

75' - Još dvije izmjene u domaćem sastavu

Meč su zavšili Džiža i Toševski, u igri umjesto njih su Đumsi i Husein.

21:25

68' - Žuti karton i za Kamenara

21:19

61' - Mogao je Zrinjski sada zaprijetiti

Kamenar je dobro pronašao Tičinovića, koji ipak ne uspijeva da primi loptu i dobra šansa da se ugrozi gol Tirane je propala.

21:16

59' - Sada dvostruka izmjena u Tirani

Totre i Silva će u igru, izlaze Limaj i Hasani.

21:15

57' - Prva izmjena u timu Zrinjskog

Janković je završio meč, mijenja ga Ilinković.

21:12

55' - Seferi preko gola

Pokušaj Seferija iz daljine, ali lopta odlazi preko gola Zrinjskog.

21:10

52' - Korektna utakmica, ali sada mali sukob

Do sada nije bilo žutih kartona, igra se uglavnom fer i korektno, ali sada je došlo do malog koškanja Jankovića i Najdovskog, zbog čega je sudija bio primoran da pokaže prvu javnu opomenu - fudbaleru Tirane. Štitio je tu Bilbija svog saigrača, te sačekao sudiju da kazni Najdovskog zbog nesportskog ponašanja. Ipak, žuti karton zaradio je i Janković.

21:08

50' - Čondrić kupi loptu ispred Seferija

Još jedna uigrana akcija Albanaca, Džidža je uputio dug pas ka Seferiju, ali je Čondrić još jednom dobro pročitao šta će uraditi domaći fudbaleri i stigao prvi do lopte.

21:03

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

Nema izmjena.

20:48

- poluvrijeme -

Zrinjski zasluženo vodi nakon prvih 45 minuta golom Nemanje Bilbije iz penala, mada je prednost mogla biti i ubjedljivija. Kapiten Mostaraca imao je još dvije sjajne prilike, tako da Sergej Jakirović svakako može biti zadovoljan partijom bh. šampiona u prvih 45 minuta.

20:41

40' - Konačno prilika za Tiranu

Džiža je odlično proigrao Ismailgecija, ali Čondrić odlično reaguje ispred Seferija i otklanja potencijalnu opasnost.

20:38

37' - Pokušava i Janković

Ponovo Bekaj brani, ovaj put dobar šut Jankovića.

20:33

33' - Bekaj čuva Tiranu!

Nova sjajna šansa za Mostarce.

Odična akcija sa desne strane, Tičinović je pokušao, ali golman Tirane još jednom je fenomenalno reagovao i refleksnom reakcijom uspio da odbrani. Ostaje 0:1.

20:30

30' - Zrinjski brani prednost

Pola sata igre je iza nas, nakon vodećeg gola Zrinjski se malo povukao, iako je u međuvremenu Bilbija imao još dvije odlične prilike. Ali domaći sada imaju veći posjed i blagu terensku inicijativu.

20:25

24' - Ponovo Bilbija!

Još jednom prijeti Bilbija, nakon kornera. Uspio je napadač Zrinjskog da šutira, Hasani je izblokigao loptu, koja ga je možda pogodila i u ruku, ali čini se da je bila uz tijelo, tako da će Mostarci od svega dobiti samo novi udarac iz ugla.

20:24

23' - Velika prilika za Bilbiju!

Mogao je kapiten Mostaraca sada i do drugog gola. Sjajno je šutirao, ali je Bekaj još bolje odbranio i sačuvao svoj gol.

20:23

22' - Blagi pritisak Albanaca

Nakon primljenog gola, oslobodili su se domaći početnog pritiska i sada su sve češće na polovini koja pripada fudbalerima Zrinjskog. Ipak, za sada nema prilika pred golom Čondrića, iako su fudbaleri Tirane do sada izveli tri kornera.

20:13

12' - GOOOL!!! Nemanja Bilbija donosi prednost Zrinjskom!

Mostarci vode golom iz penala.

Jukić je fauliran, Nemanja Bilbija preuzeo je odgovornost, šutirao jako i precizno, a iako ga je Bekaj pročitao, nije uspio da odbrani udarac. Tirana - Zrinjski 0:1!

Pogledajte

00:39
Nemanja Bilbija strijelac za 0:1
Izvor: MONDO/TV Arena sport
Izvor: MONDO/TV Arena sport

20:08

7' - Zrinjski ofanzivan na startu

Vrše Mostarci pritisak od prvog minuta, Tičinović je sada zaprijetio, ali nije to bio jak šut i golman Tirane Bekaj uhvatio je loptu bez problema.

20:03

"Arena Kombetare"

Pogledajte kako izgleda "Arena Kombetare" ili kako se sada zove "Air Albania Arena", na kojoj je ove godine odigrano prvo finale Konferencijske lige, u kojem je Roma porazila Fejenord 1:0.

Izvor: Shutterstock

20:01

1' - Počela je utakmica

19:59

Ultrasi

Zrinjski će imati gromoglasnu podršku u Tirani. Popriličan broj navijača, popularnih "Ultrasa", stigao je na večerašnju utakmicu.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

18:56

SASTAVI

Poznati su sastavi za večerašnji meč, koji počinje u 20 časova:

  • TIRANA: Bekaj, Ismailgeci, Toševski, Beirač, Najdovski, Limaj, Aleksi, Hasani, Džidža, Ćefalija, Seferi. Trener: Orges Šehi.
  • ZRINJSKI: Čondrić, Memija, Magdić, Barišić, Ćorluka, Tičinović, Jukić, Savić, Kamenar, Janković, Bilbija. Trener: Sergej Jakirović.
18:21

Šetnja po Tirani

Fudbaleri Zrinjskog iskoristili su danas slobodno vrijeme da prošetaju prestonicom Albanije. Pogledajte kako je to izgledalo.

18:17

Sudija

Duel u Tirani sudiće kiparski arbitar Lukas Sotiriu. Pomagaće mu sunarodnici Marios Kalogiru i Haralampos Georgiu. Četvrti arbitar biće Vasilis Dimitriu.

18:06

Dobro došli u MONDO prenos UŽIVO...

UKRATKO

  • Zrinjski prvi put učestvuje u kvalifikacijama za Konferencijski ligu
  • Mostarci na dvije ovosezonske evropske utakmice nisu postigli gol
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije