• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski spreman za Tiranu: Prilike koje se ukažu, ovog puta, moramo da iskoristimo

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nakon ispadanja iz Lige šampiona, prvak Bosne i Hercegovine u fudbalu Zrinjski iz Mostara evropski put nastavlja dvomečom protiv albanskog šampiona Tirane u Konferencijskoj ligi.

 Tirana - Zrinjski, Konferencijska liga, izjava Sergej Jakirović Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Prvi od dva susreta drugog kola kvalifikacija ovog takmičenja na programu je u utorak od 20 časova.
Iako Albanci kvalitetom nisu poput Moldavaca, u stručnom štabu i timu Zrinjskog ističu da se radi o protivniku koji nije naivan ili bezazlen, pa će se za rezultat koji nastoje ostvariti morati dobro potruditi.

"Očekuje nas uzavrela atmosfera na stadionu. Albanci su emotivan narod i njihovi navijači sa tribina nose igrače i daju im vjetar u leđa. Stadion je savršen, nedavno je na njemu igrano finale Konferencijske lige, tako da ćemo imati najbolje uslove da se predstavimo dobro i odigramo na način koji će donijeti dobar rezultat pred revanš, pa i prolazak u naredni krug", izjavio je trener Zrinjskog Sergej Jakirović, prenijela je "Anadolija".

Jakirović najavljuje jednu ili dvije promjene u timu u odnosu na prošlosedmični susret protiv Šerifa. I ovog puta jedini koji neće konkurisati za nastup je povrijeđeni Slobodan Jakovljević.

"Razmišljam o 13 igrača. Vjerovatno će biti jedna ili možda dvije promjene u odnosu na taj meč. Važno je da ne izgubimo stil koji nas je krasio tokom prošle sezone. Svi osim Jakovljevića su spremni, a i on je stigao u Tiranu, jer je njegovo prisustvo važno drugim igračima".

Predstojeći protivnik Zrinjskog takođe je u Konferencijsku ligu dospio nakon eliminacije u prvom pretkolu Lige šampiona. Bolji od njih bio je Didelanž, aktuelni prvak Luksemburga.

"Didelanž je na nedavnoj utakmici protiv Tirane imao mnogo sreće, jer su prema prikazanom Albanci nakon dvadeset minuta trebali voditi 3:0. Sve je splasnulo nakon što je Didelanž poveo. Tirana ima opasna krila, to moramo prevenirati i ne smijemo dozvoliti da prave dubinu iza naših leđa, što takođe može biti loše po nas. Ovaj nivo zahtijeva mnogo ozbiljnosti i šanse koje se ukažu ovog puta moramo iskoristiti", konstatovao je Jakirović.

Prolazak u treće pretkolo očekuje i fudbaler Zrinjskog Karlo Kamenar.

"Prije svega, moram iskazati žal što smo ispali od Šerifa, jer smatram da smo mogli i trebali proći. Nedostajao je gol. Analizirali smo posljednju utakmicu Tirane i nadam se da ćemo uspjeti proći dalje. Daćemo sve od sebe", najavio je Kamenar.

Meč Tirane i Zrinjskog igra se sutra sa početkom od 20 sati na stadionu "Er Albanija" uz arbitražu sudijske trojke sa Kipra, predvođene Lukasom Sotiriumom.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC