• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Bilbija nakon eliminacije Zrinjskog od Šerifa: Trebalo je više odlučnosti i vjere…

Autori Bojan Jakovljević Autori Nebojša Šatara

Šampion BiH dobro je parirao najboljoj ekipi Moldavije, ali je autogol koji je postigao Igor Savić odlučio pobjednika i putnika u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Nemanja Bilbija za MONDO o eliminaciji Zrinjskog od Šerifa Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Dvomeč Zrinjskog i Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona odlučio je autogol Igora Savića u 22. minutu revanša, koji je sinoć odigran u Kišinjevu.

Šampion BiH dobro je parirao mnogo poznatiem klubu iz Tiraspolja, koji već godinama nastupa na međunarodnoj sceni. Nakon 0:0 u Mostaru, vjerovali su u taboru "plemića" da mogu do iznenađenja u revanšu, ali to se nije desilo. Šerif je slavio 1:0 i prošao u narednu fazu kvalifikacija.

Možda će vas zanimati

Prošle godine najbolji strijelac m:tel Premijer lige BiH Nemanja Bilbija propustio je u 180 minuta duela sa Moldavcima par dobrih prilika, tako da na kraju svi u Mostaru mogu da žale što se iz ova dva susreta nije moglo izvući nešto više od časnog poraza.

"Vidjeli smo da možemo, ali to nije dovoljno da se prođe veliki protivnik. Trebalo je još malo više odlučnosti i vjere u neke stvari što dobro radimo. Sada je bitno da nastavimo svoj put, da radimo kao što smo i do sada radili. Važno je vjerovati u pobjede u narednom periodu", rekao je Bilbija u izjavi za MONDO.

Ipak, ovo nije kraj evropskog puta za Zrinjski. Mostarci sada nastavljaju u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, gdje će im rival u drugom kolu biti albanska Tirana.

"Oni su prvaci svoje države. Vjerujem da ćemo nakon dobre analize naše igre, ali i njihove, pronaći put za prolaz dalje", poručio je najbolji golgeter Zrinjskog.

Prvi meč sa Tiranom Zrinjski će igrati 19. jula u Albaniji, dok je revanš zakazan sedam dana kasnije.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC