Fudbal

Ronaldo je bivši rekorder! Navijači Rome poludjeli za dresovima Paula Dibale - ostvarena najveća prodaja u jednom danu!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatna euforija vlada među tifozima Rimljana.

Izvor: Promo/AS Roma

Argentinac Paulo Dibala stigao je u "vječni grad" kao ogromno pojačanje Rome.

Dosadašnji ofanzivac Juventusa stigao je u tabor "vučice" na period od tri godine, a kako su tifozi Rome proslavili ovaj transfer, dovoljno govori "ludilo" oko prodaje dresova!

Naime, argentinski reprezentativac oborio je rekord Kristijana Ronalda iz 2018. godine po broju prodatih dresova u jednom danu!

Proslavljeni Portugalac je prije četiri godine prešao iz Real Madrida, gdje je proveo devet godina, u Juventus i zaludio pristalice crno-bijelih.

Ostvarena je rekordna prodaja dresova sa njegovim prezimenom koja je bila snazi pune četiri godine, sve dok "La Hoja" nije stigao u Rim.

Dibala je, inače, zadužio dres sa brojem 21, a za italijanske medije je otkrio i da mu je nuđena kultna "desetka", koju je nosila ikona navijača Frančesko Toti.

"Pričao sam sa generalnim menadžerom i ponudio mi je da nosim dres sa brojem 10, koji ovdje ima ogromnu važnost zbog svega što je Frančesko Toti uradio za ovaj klub. Smatrao sam, ipak, da taj dres i broj treba da ostanu njegovi jer znam koliko on znači klubu i navijačima. Možda ću ga jednog dana nositi, ali sam srećan što sada imam broj 21, koji mi je donosio mnogo uspjeha ranije", rekao je Argentinac, koji je tokom prve dvije sezone među bjanko-nerima nosio upravo dres sa brojem 21, nakon čega je na pet sezona zadužio "desetku".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)