PROMJENA!

Luka Jović više ne smije da se desi Realu: Španski velikan zbog Srbina mijenja plan - sve će biti drugačije!

Autor Nebojša Šatara

Srpski fudbaler nije ostavio sjajan utisak u Madridu, pa će Real pokušati da izbjegne takve transfere.

Izvor: Profimedia

Nakon tri godine saradnje Real Madrid je zaključio da je angažovanje Luke Jovića promašaj, pa je srpski fudbaler ovog ljeta proslijeđen u Fiorentinu. Španski i italijanski klub napravili su neobičan dogovor po kojem Real zadržava 50 odsto od naredne prodaje srpskog napadača, a Fiorentina ovog ljeta nije morala da plati obeštećenje za njegove usluge.

Real je bio nezadovoljan Jovićevim učinkom, a Karlo Anćeloti zaključio je da srpski fudbaler nije dovoljno vrijedan kako bi igrao na najvišem nivou. Zbog svega toga, ali i još nekih kikseva kada je transfer politika u pitanju, Madriđani su zaključili da slučaj Luke Jovića više nikada ne smije da im se ponovi!

Sportski dio kluba ovog ljeta je napravio novu analizu i zaključio da su ispred Karima Benzeme još dvije sezone u kojima će biti startni napadač španskog velikana. Zbog igara koje je prikazivao prethodnih sezona, Francuz je "zakucan" u startnih 11, a Real je zaključio da mu zamjena uopšte nije potrebna. Bolje da nemaju nikog nego da ponovo potroše veliki novac i za to ne dobiju kvalitet.

Pored Jovića, neuspješni projekti Real Madrida prethodnih godina bili su Borha Majoral i Marijano Dijaz. Njih dvojica takođe nisu uspjeli da uđu u ulogu rezervnog napadača Reala, pa ovog ljeta obojica imaju dozvolu da napuste klub. Njihovi transferi idu mnogo sporije od Jovićevog i čini se da je manje ekipa zainteresovano za njih dvojicu, ali Karlo Anćeloti svakako ne računa na njih u predstojećoj sezoni.

Kada obojica napuste klub, Karim Benzema će ostati jedini fudbaler u ekipi kojem je mjesto centralnog napadača prirodno. I Real će biti potpuno zadovoljan takvom situacijom. Pred francuskim napadačem su još dvije sezone na vrhunskom nivou, a nakon toga će svakako morati da kupe napadača koji će biti lider nekog novog tima.

Za sada se kao kandidat ističe Erling Holand, koji je ovog ljeta iz Borusije Dortmund prešao u Mančester siti. Jedan od najtalentovanijih fudbalera svijeta postao je Realu mnogo zanimljiviji nakon što je Kilijan Mbape odlučio da ostane u Parizu i tako - najvjerovatnije - sebi zauvijek zatvori vrata španskog velikana.

(MONDO)