KAKVO POLUVRIJEME!

Bavarska mašinerija u odbranu titule krenula silovito: "Petarda" Bajerna u Frankfurtu za poluvrijeme, na kraju "samo" 6!

Autor Bojan Jakovljević

Filip Kostić i društvo nisu znali šta ih je snašlo, a sve je već bilo gotovo!

Izvor: RONALD WITTEK/EPA

Bajern iz Minhena furiozno je krenuo u odbranu titule, deklasiravši Ajntraht u Frankfurtu čak 6:1, a sve je bilo gotovo već u prvih 45 minuta, kada su Bavarci postigli čak pet golova.

Filip Kostić i društvu nisu znali šta ih je snašlo, a praktično je sve riješeno već u uvodnih desetak minuta.

Bavarci su do prednosti stigli nakon nepunih pet minuta susreta. Jozua Kimih sjajno je šutirao iz slobodnog udarca, prevario domaćeg čuvara mreže Kevina Trapa, koji je samouvjereno u živi zid stavio samo jednog saigrača. To mu se obilo o glavu, jer je igrač Bajerna pametno šutirao u "golmanovu stranu", sjajno naciljao i lopta se od stative odbila u mrežu Ajntrahta.

Već u 11. minutu na semaforu je 0:2. Ponovo je prekid bio koban po domaće, ovaj put korner. Stvorila se velika gužva u šesnaestercu domaćih, odbrana Ajntrahta nije uspjela da otkloni opasnost, do lopte je stigao Benžamen Pavar i efektno pogodio.

Nestvarno je šta u treći gol u 23. minutu nisu uspjeli da pretvore Sadio Mane i Tomas Miler. Dosadašnji fudbaler Liverpula jurnuo je ka golu protivnika, on i Miler bili su usamljeni, ali se reprezentativac Njemačke na kraju spetljao. Stigla ga je odbrana Ajntrahta, ali je nekako ipak uspio da šutira. Ipak, nije imao sreće - pogodio je stativu.

Ali, u 29. minutu nije bilo spasa. Gnabri je ovaj put centrirao, a Mane glavom matirao Trapa i postigao svoj prvenac u dresu najtrofejnijeg njemačkog kluba - 0:3. Samo šest minuta kasnije novi gol Džamal Musijala je pogodio.

Ni tu nije bio kraj mukama tima iz Frankfurta, jer se do odlaska na odmor u strijelce upisao i Serž Gnabri, za nevjerovatnih 0:5 na poluvremenu!

Konačno su domaći u nastavku došli do daha, ali i do gola.

Prvi im je poništen zbog ofsajda, iako Manuel Nojer nije dobro reagovao, ali je imao sreće. U 64. minutu nije. Poigravao se van šesnaesterca, izgubio loptu, što je znao da kazni Randal Kolo Muani i smanji na 1:5.

Međutim, kratko je trajala radost domaćih. Muanijev gol bio je sve što su uspjeli da urade, a svojim drugim pogotkom Musijala je u 83. minutu stavio tačku na sjajno izdanje izabranika Julijana Nagelsmana.

Bavarska mašinerija već u prvom meču nove sezone, a naročito u prvih 45 minuta, poslala je jasnu poruku rivalima...

BUNDESLIGA - 1. KOLO:

Anjtraht - Bajern Minhen 1:6 (0:5)
/Kolo Muani 64 - Kimih 5, Pavar 11, Mane 29, Musijala 35, 83, Gnabri 43/

U subotu:

Union Berlin - Herta (15.30)
Borusija Menhengladbah - Hofenhajm
Volfsburg - Verder
Bohum - Majnc
Augzburg - Frajburg
Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen (18.30)

U nedjelju:

Štutgart - RB Lajpcig (15.30)
Keln - Šalke (17.30)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt