Novo rešenje

ŠOK OBRT – Partizan ipak ne vraća Savu, već Gordana! Milošević ipak odustao

Autor Goran Arbutina

Mislilo se da je to Savo Milošević, ali novi trener Partizana biće Gordan Petrić.

Izvor: MN PRESS

Ilija Stolica je otišao, ali nije stigao Savo Milošević! Iako je već bilo viđeno da nekadašnji fudbaler i trener ponovo preuzme crno-bijele to se nije desilo.

Kako prenosi Telegraf novi šef struke Partizana biće Gordan Petrić, igračka legenda kluba iz Humske i perioda devedestih godina. Kako se navodi Petrić će potpisati ugovor na dvije sezone i biće promovisan već u subotu kao novi šef struke. 

On je igrački ponikao u OFK Beogradu, ali je poslije dvije odlične sezone na Karaburmi prešao u Partizan, gdje se probio i do dresa reprezentacije Jugoslavije. U redove crno-bijelih stigao je 1989. godine, a igrao je u Humskoj sve do 1993. godine. U svojoj posljednjoj sezoni u crno-bijelom osvojio je titulu, a onda se preselio u Škotsku.

Tamo je postao kultna figura prvo u Dandiju, a onda u Rendžersu, da bi se nakon toga na kratko vratio u Partizan 2000. godine, 

 Nije mogao bez Partizana pa je tako 2007. godine sjeo na mjesto generalnog sekretara Partizana, Tu je zamijenio Žarka Zečevića, a nakon osvojene duple krune u sezoni 2007/08 zbog zdravstvenih problema morao je da napusti tu poziciju. 

Trenersku karijeru počeo je 2012. godine kada je trenirao Bežaniju, potom je bio asistent u Sinđeliću iz Beograda da bi 2015. preuzeo taj tim kao prvi trener. Radio je kasnije u Čukaričkom i Radu, a u inostanstvu je vodio kiparski AEL i slovenačku Goricu.