U 92. MINUTU!

Srbin hoće na Mundijal, opet je dao gol!

Autor Dragan Šutvić

Dejan Joveljić nastavlja da postiže izuzetno važne golove za Los Anđeles Galaksi, uprkos činjenici da nema veliku minutažu.

Izvor: Twitter/@LAGalaxy/Printscreen

Nema stajanja za Dejana Joveljića - nekadašnji fudbaler Crvene zvezde ne prestaje da trese mreže u MLS ligi!

Srpski internacionalac ne odustaje od ideje da možda proba i uspije da se nađe na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija i bude deo "orlova" na Svjetskom prvenstvu, pošto je novim pogotkom i to u 92. minutu spasio svoj tim!

Napadač Los Anđeles Galaksija ne dobija baš preveliku minutažu u timu, prije svega zbog prve zvijezde i kapitena Havijera Ernandeza "Čičarita", ali to ne znači da svoje šanse u igri ne koristi.

Naprotiv. Joveljić je u remiju Los Anđeles Galaksija i Sijetl Sounders postavio konačan rezultat na 3:3 i tako spasio svoju ekipu poraza pred domaćim navijačima. I ponovo je to učinio po ulasku s klupe.

Joveljić je u 70. minutu zamijenio upravo Ernandeza, strijelca prvog gola na meču, a u 92. minutu je bio zadužen za izvođenje penala. Srpski napadač je bio smiren i lako pogodio, a LA Galaksi je to na društvenim mrežama otprilike propratio riječima "hladan kao špricer".

Bio je to 10. gol za Joveljića u MLS ligi, što je impozantan učinak kada se zna da je na terenu proveo tek 786 minuta! Samo šest puta je počinjao meč u prvoj postavi, a 17 puta ulazio u igru s klupe. Imajući u vidu da postiže gol na svakih 78 minuta koje provede u igri, niko u MLS ligi ne može da se pohvali da ima tako efikasnog golgetera.

Inače, Joveljić ima još četiri gola u ostalim takmičenjima za Galaksi. Možda bude bio i na oku selektora Piksija za neka naredna okupljanja "orlova". Istina, Srbija ima već trojicu sjajnih napadača u vidu Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića, ali znamo i da Stojković voli da sve karte baca na napad...