OPET PRIJETE!

Potpuni haos - Barsa tuži Atletiko i traži 40.000.000€: Zbog njega su potpisali ugovor, a niko ne zna šta u njemu piše!?

Autor Bojan Jakovljević

Ponovo situaciji u kojoj se "ne zna ko pije, a ko plaća", pošto Barselona zahtijeva veliku odštetu od Atletiko Madrida, ali ovi tvrde da su to gluposti...

Izvor: Instagram/antogriezmann/Printscreen

Nevjerovatne vijesti stižu iz Španije i ponovo se tiču Barselone. Katalonski gigant ima velike finansijske probleme, ovog ljeta su uprkos njima uspjeli da se ozbiljno pojačaju, ali sada nastavljaju da na sve načine pokušavaju da izbore sebi nove prihode.

Tako su iz Barselone najavili da će tužiti Atletiko Madrid zbog slučaja Antoana Grizmana i zahtijevaju da im 40.000.000 evra bude isplaćeno!

Barselona i Atletiko su prošlog ljeta dogovorili pozajmicu Grizmana u madridski klub, ali pod vrlo nejasnim detaljima ugovora. Bar je to slučaj sada kada Barselona najavljuje tužbu na račun Atletika.

Grizman je bio pozajmljen sa obavezom otkupa ugovora u visini od 40.000.000 evra ukoliko se ispune određene klauzule po pitanju minutaže provedene na terenu. Zbog toga Atletiko ove sezone ne dozvoljava Grizmanu da na terenu provede više od 30 minuta, kako ne bi morali da otkupe Francuza za veliku svotu novca narednog ljeta.

Međutim, taj plan Atletika sada Barsa želi da pokvari, jer im prijete tužbom, tvrdeći da se pitanje minutaže Francuza odnosilo na prvu godinu pozajmice. Katalonci tvrde da je Grizman igrao više od 80% vremena koje je bio na raspolaganju Dijegu Simeoneu, odnosno dok je bio zdrav.

Ako je vjerovati Barsi, taj procenat koji je Grizman morao da prebaci je 50, a on je "dobacio" do 81 odsto. Ipak, da se ovdje ne zna "ko pije, ko plaća" pokazuje i odgovor Atletika, koji navodi da ih uopšte ne plaši Barselona jer tvrde da taj klub nije u pravu.

U Madridu navode da bi oni već Barseloni platili 40 miliona ovog ljeta da su njihovi navodi tačni. Ipak, Atletiko tvrdi da to nije slučaj i da se pitanje o Grizmanovoj minutaži odnosi na cijelu dvogodišnju pozajmicu, a ne samo prvu godinu. Zbog toga u Atletiku, tvrdi "Marka", nema nikakve tenzije nakon Barseloninih prijetnji...