POGLEDAJTE

Zato je majstor fudbala: Predviđali mu kraj karijere, a Španac još pravi čuda!

Autor Dragan Šutvić

Santi Kazorla je oduvijek bio poput fudbalskog umjetnika na terenu, a iako je u poznim godinama i blizu kraja karijere, i dalje zna da zablista.

Izvor: Twitter/@QuanTue/Printscreen

Prošlo je već dosta vremena otkako je Santi Kazorla napustio Evropu i riješio da posljednje godine svoje karijere provede u Kataru. Ali nekadašnjoj zvijezdi Arsenala i Viljareala čak ni to nije smetnja da privuče pažnju svjetske fudbalske javnosti i pokaže o kakvom se majstoru fudbala radi.

Ovaj 37-godišnjak je još prije dvije godine iz Španije otišao u katarski Al Sad, s kojim ima ugovor do ljeta naredne sezone kada se i očekuje kraj njegove karijere. Ali pre toga, Španac je sve šokirao postignutim pogotkom iz slobodnog udarca - i to slabijom nogom!

Kazorla je ostao poznat po tome što je teška povreda Ahilove tetive uništila karijeru dok je igrao za Arsenal, zbog čega je morao da presađuje kožu s ruke na stopalo. Ipak, on sada ponovo uživa u fudbalu iako mu se tada predviđao kraj karijere.

A te nove godine fudbalske karijere Kazorla sada lijepo koristi u Kataru, gdje zarađuje veliki novac i igra za svoju dušu. Sada je dospio u centar pažnje kada je igrao na meču Al Sada i Al Sailije, a Kazorlin tim je slavio 4:0. Na tom susretu, Kazorla je riješio da izvodi slobodne udarce s obje noge.

Radi se o dva slobodna udarca. Prvi, iz 43. minuta, bio je iz dobre centralne pozicije i ništa nije bilo čudno kada ga je Kazorla izveo svojom jačom lijevom nogom. Pogodio je stativu tom prilikom, ali u 75. minutu je jedan slobodnjak bio isuviše s lijeva, pa je Španac riješio da promijeni nogu kojom će izvesti udarac - i postigao je gol desnom nogom! Evo kako je to izgledalo:

Inače, Kazorla jeste poznat po tome što sa obje noge može podjednako kvalitetno da se služi, ali vrijedi istaći da mu je lijeva ipak prirodno jača i da ovakvi slučajevi postignutih pogodaka jesu prava rijetkost.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!