• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turska izgubila od poluamatera: Imaju 1.726 puta manje stanovnika, igraju na vještačkoj travi, ali pobjeđuju!

Autor 000

Farska Ostrva upisala su jednu od većih pobjeda u svojoj istoriji i to u utakmici Lige nacija.

 Turska izgubila od Farskih ostrva Izvor: Streamja.com/Printscreen

Da je Liga nacija jedna od boljih ideja koje je UEFA imala u posljednjoj deceniji, postaje jasnije sa svakim novim izdanjem takmičenja. Manje reprezentacije dobijaju priliku da napreduju kroz divizije i umjesto prijateljskih mečeva igraju značajne takmičarske utakmice.

Tako je Hrvatska stigla na dva meča od osvajanja Lige nacija, Bosna i Hercegovina će u narednoj sezoni igrati u najjačoj diviziji, ali tu je još mnogo onih većih iznenađenja. Možda i najveće ove sezone dogodilo se u nedjelju uveče, kada je selekcija Farskih Ostrva savladala nekada treću selekciju svijeta, ekipu Turske!

Davno su prošla vremena kada su Farani bili isključivo ekipa za poboljšavanje gol razlike. Nekada je i naša selekcija upisivala pobjede od po 6:0 protiv Farskih Ostrva, ali Turci su sada dospjeli na najnižu tačku. Doživjeli su poraz od selekcije zemlje koja broji 1.726 puta manje stanovnika od njihove!

Za Farane na posljednjem spisku selekcije velika većina igrača nastupa u poluprofesionalnoj domaćoj ligi, tri igrača nose dresove klubova sa Islanda, po jedan iz Švedske i Norveške, a samo jedan igra u Belgiji.

Farska Ostrva su slavila 2:1 u meču posljednjeg kola C divizije Lige nacije. Ova mala skandinavska zemlja ima tek nešto više od 48.000 stanovnika, a golove za njih su postigli Viljormur Davidsen u 51. i Joan Edmundson u 59. minutu, tako brzopotezno šokiravši Turke. Utješni pogodak Serdara Gurlera na kraju meča nije im mnogo pomogao.

Turska, zemlja koja ima 145 gradova sa više stanovnika nego što imaju cijela Farska Ostrva, nastavila je da bilježi slabe rezultate. Iako su uspjeli da se vrate u B diviziju osvojivši svoju grupu, oni su to uspjeli u konkurenciji Farana, Luksemburga i Litvanije. U kvalifikacijama za Mundijal su pali na posljednjem koraku, dok su na Evropskom prvenstvu bili posljednji u grupi, razočaravši svojim partijama.

Za to vrijeme, Farani polako ali sigurno napreduju. U njihovoj zemlji tereni su gotovo bez greške sa vještačkom travom zbog vremenskih uslova na sjeveru Evrope, a imaju ligu u kojoj su klubovi još na granici između amaterizma i profesionalizma i sve više se bliže ovoj drugoj kategoriji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC