Fudbal

Crvena Zvezda ide u Rusiju! Objavljeno gdje će crveno-bijeli za vrijeme Svjetskog prvenstva

Autor Haris Krhalić

Crveno-bijeli će drugi put ove godine nastupiti u Rusiji.

Izvor: Youtube/FK Crvena zvezda/printscreen

Crvena zvezda i Zenit odigraće prijateljsku utakmicu na "Gasprom areni" u Sankt Peterburgu 22. novembra, u vrijeme prvenstvene pauze zbog Svjetskog prvenstva u Kataru. Ruski šampion potvrdio je dolazak crveno-bijelih u svoj dom, najavivši tako drugi međusobni meč tih klubova ove godine, jer su se Zvezda i Zenit sastali i ljetos, u Sočiju, kada su Beograđani pod vođstvom Dejana Stankovića imali generalnu probu za start sezone.

"Klubovi su postigli načelni dogovor da se prijateljska utakmica održi u Sant Peterburgu. Zenit i Crvenu zvezdu vezuje dugogodišnje prijateljstvo. Obnovljeni plan saradnje, koji dvije strane uspješno sprovode ove godine, utvrđen je 3. jula, pred prijateljski meč u Sočiju. 'Bitka šampiona', odigrana pred 30.334 gledalaca na stadionu "Fišt", završila je pobjedom Zenita 2:1. Planirano je da se prijateljska utakmica Zenita i Crvene zvezde održi 22. novembra na Gasprom areni. Tačno vrijeme početka, kao i informacije i prodaji karata, biće određeni naknadno", saopštio je Zenit.

Kompanija Gasprom, koja stoji iza Zenita, sponzor je Zvezde još od 2010. i u sklopu te saradnje seniorski timovi igrali su nekoliko međusobnih mečeva, dok se često sreću mlade kategorije dva kluba. Crveno-bijeli će novom utakmicom održavati ritam i formu tokom višenedjeljne pauze, dok se ruski timovi, koji se ne takmiče u međunarodnim takmičenjima, imati zimsku pauzu od 13. novembra do početka marta. Sa druge strane, u Superligi će posljednje kolo pred Mundijal biti odigrano 13. novembra, a nastavak sezone zakazan je za 4. februar.