Zašto?

Bivši trener Zvezde isključen sa meča! Napao sudije, pa ga odnijeli sa terena! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Kratko se zadržao na klupi Zvezde prije skoro deset godina, a od tada je Sa Pinto promijenio brojne klubove.

Izvor: Twitter/hatam_daddy1980/printscreen

Nekadašnji trener Crvene zvezde ponovo je u centru pažnje! Tepmperamentni portugalski stručnjak Rikardo Sa Pinto (49) posljednjih nekoliko mjeseci radi u Iranu, a na meču tamošnjeg prvenstva potpuno je izgubio živce. U samom finiše meča Estegala koji on vodi i Gol Gora Rikardo je zaradio crveni karton, a zatim poželio da se fizički obračuna sa arbitrima!

Između Portugalca i glavnoj sudije našli su se ostali članovi stručnog štaba, igrači njegovog tima, ali i obezbjeđenje koje je nakon manjih problema uspjelo da savlada Sa Pinta. Oni su ga zatim udaljili sa terena kako bi utakmica mogla da se nastavi, a njegovi igrači kao da su dobili dodatni podstrek kada su vidjeli trenerovu energiju.

Rikardo Sa Pinto isključen je pri rezultatu 1:1, a Estegal je uspio da stigne do pobjede pogotkom u osmom minutu nadoknade! Zbog tog trijumfa stigli su na diobu liderske pozicije, jer sada i oni imaju 14 osvojenih bodova iz sedam mečeva, isto kao Persepolis. Ovako je izgledao incident u kojem je učestvovao Sa Pinto: 

Portugalski trener vodio je Crvenu zvezdu između marta i juna 2013. godine, što je bio veoma težak period u srpskom klubu. Iako je najavljen kao spasilac Rikardo Sa Pinto brzo je otišao iz kluba zbog neslaganja sa upravom, a od tada je radio u Grčkoj, Portugalu, Saudijskoj Arabiji, Belgiji, Poljskoj, Brazilu, turskoj i Iranu, u kojem je od juna 2022. godine. Pogledajte njegov incident u toj zemlji: