Bravo!

Stanković debituje u Seriji A, Stojković se oglasio: Ovo je selektorova poruka Dekiju pred prvi meč u Italiji! (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Veoma lijep gest selektora prema nekadašnjem saigraču iz nacionalnog tima.

Izvor: MN Press/YouTube/Fudbalski savez Srbije/Printscreen

Sve je spremno za debi Dejana Stankovića na klupi Sampdorije. Mladi srpski trener večeras će protiv Bolonje prvi put predvoditi svoj novi tim, a sreću pred meč u Italiji poželio mu je i selektor Dragan Stojković Piksi. Nekadašnji saigrač iz nacionalnog tima govorio je u intervjuu za Jutjub kanal Fudbalskog saveza Srbije o borjnim temama, a dotakao se i meča 9. kola Serije A.

Svojevremeno je Stojković igrao u Italiji za Veronu, dok je Stanković bio član Lacija i Intera, a kasnije i pomoćni trener Udinezea. Upravo bi ta iskustva mogla da mu budu veoma značajna pred novi izazov u karijeri, tešku borbu za opstanak u elitnom rangu italijanskog fudbala.

"Da poželimo Dekiju sreću, na početku je nove trenerske karijere. Lakše će mu biti što govori jezik, što je duži niz godina bio u Italiji. Ne treba da se predstavlja ni publici, ni medijima, svi ga znaju. Na nama je samo da mu poželimo mnogo sreće", rekao je Dragan Stojković.

Piksi želi sreću Stankoviću, intervju
Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije

Podsjećamo, pred Dejanom Stankovićem biće veoma težak zadatak da sa Sampdorijom obezbijedi opstanak u Seriji A. Njegova ekipa ima samo dva osvojena boda u prvih osam mečeva, a na susretu protiv Bolonje mora da prikaže mnogo bolju partiju nego u dosadašnjem toku sezone.