ŽRIJEB ZA EURO 2024

Petev zadovoljan žrijebom: Portugal je favorit, ali imamo i mi moći i snage

Autor Bojan Jakovljević

Bosna i Hercegovina saznala rivale u kvalifikacijama za EURO 2024.

Izvor: Promo/FS BiH

Bosna i Hercegovina u na žrijebu kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2024. godine za protivnike je dobila Portugal, Island, Luksemburg, Slovačku i Lihtenštajn, a selektor Ivajlo Petev istakao je da je zadovoljan protivnicima koje su "zmajevi" izbukli u Frankfurtu.

Selektor bh. selekcije svjestan je da su Kristijano Ronaldo i njegovi saigrači iz reprezentacije Portugala favoriti u grupi, dok će se svi ostali boriti za drugu poziciju.

"Žrijeb je takav kakav jeste, mogu reći da sam zadovoljan. U grupi je šest selekcija, Portugal je favorit, a svi ostali su na istom nivou. Mislim da imamo snagu, kvalitet i moć da odradimo dobar posao", poručio je Petev nakon žrijeba u Frankfurtu.

Njegovo mišljenje dijeli i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović.

"Možemo biti zadovoljni žrijebom. Portugal jeste favorit, ali mi ćemo tražiti svoju šansu da se direktno kvalifikujemo na EP", izjavio je Misimović.

Podsjetimo, BiH je uoči žrijeba bila smještena u drugi šešir, te nije mogla da se sastane sa selekcijom Srbije, koja je odlično prošla tokom žrijeba. Izabranici Dragana Stojkovića u kvalifikacijama za EURO 2024 igraće protiv Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije.

(MONDO)