• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi dali Srbiji novi razlog za pobjedu: Još 13 dana do žrijeba koji se željno čeka!

Autor Dragan Šutvić

Svakim danom i novim utakmicama Lige nacija, tako polako postaje sve jasnije kako će izgledati šeširi na žrijebu kvalifikacija za EURO 2024. Najbitnija stvar koja se čeka je meč Srbije u Norveškoj, ali i drugi timovi otkrivaju kakav put bi mogao da sačeka "orlove".

 da li će srbija biti u drugom šeširu za euro 2024 Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Twitter/screnshot/tgloban

Bliži se kraj Lige nacija i za reprezentaciju Srbije! I dok Hrvati slave odlazak na fajnal-for i činjenicu da su na dva meča od velikog trofeja, "orlovi" se pripremaju za utorak i utakmicu protiv Norveške u Oslu, koja će biti odlučujuća po pitanju plasmana u A diviziju Lige nacija!

Ali ne samo zbog toga - pobjeda Srbiji protiv Erlinga Holanda i drugova donijela bi i mjesto u drugom šeširu pred žrijeb kvalifikacija za EURO 2024. A to je posebno važno nakon nedjeljnih rezultata i poraza Francuske.

Možda će vas zanimati

Svjetski šampion je u nedjelju uveče izgubio 2:0 od Danske u meču koji su mnogi opisali kao najgori meč Kilijana Mbapea u nacionalnom timu. I zbog toga je postalo jasno da će Francuska na pomenutom žrijebu biti u drugom šeširu i postati jedna od potencijalnih "mina" ekipama iz prvog, ali i trećeg šešira.

Za sada je potvrđena pozicija za 37 od 53 učesnika žrijeba, za koje je jasno u kom će šeširu završiti. U drugom, u koji i Srbija želi da stigne, sada se nalaze Francuska, Engleska, Austrija, Vels, Izrael i Bosna i Hercegovina. O kakvoj je razlici o kvalitetu, pokazuju imena pet selekcija koje su sigurno u trećem šeširu: Švedska, Jermenija, Rumunija, Slovenija i Republika Irska. Uz njih bi tamo mogli da stignu i Crna Gora, Finska, Albanija...

Ali šta je potrebno Srbiji za drugi šešir? Pobjeda protiv Norveške je najjednostavniji odgovor, ali postoje i drugi scenariji. Ukoliko bi Srbija izgubila, onda bi bilo bitno da Švedska ne pobijedi Sloveniju, jer bi tako "zmajčeki" pali na četvrto mjesto, a Srbiji bi se računali rezultati protiv skandinavske selekcije (dvije pobjede).

Sa druge strane, remi ili poraz u Norveškoj uz remi ili pobjedu Slovenije protiv Švedske najvjerovatnije bi značio put Srbije u treći šešir, pod uslovom da Ukrajina ili Island pobijede u svojim utakmicama. Žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine održava se 9. oktobra u 12.00 u Frankfurtu. Evo kako trenutno izgleda situacija selekcija i njihovih potvrđenih i mogućih mjesta u šeširima:

Izvor: Wikipedia

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC