ŠTA KAŽETE?

Izašla lista - Vlahović u 10 najskupljih fudbalera svijeta: Holand "skinuo" Mbapea, duplo vrijedniji od Srbina!

Autor Nebojša Šatara

Ovako glasi lista najvrednijih fudbalera današnjice, na njoj je i srpski napadač Dušan Vlahović.

Izvor: Profimedia

Specijalizovani sajt za transfere "Transfermarkt" objavio je nove podatke o najskupljim fudbalerima današnjice, a po njihovoj procjeni - na prvom mjestu je ubjedljivo Erling Holand. Golgeter reprezentacije Norveške i Mančester sitija "eksplodirao" je i u Premijer ligi tako da je do novembra postigao čak 22 gola, a iako njegov transfer iz Dortmunda nije bio toliko veliki (60 miliona), njegova prava vrijednost je po proceni "Transfermarkta" - čak 170 miliona evra.

Ta vrijednost raste iz mjeseca u mjesec, jednostavno Holand nastavlja da se dokazuje i neće biti iznenađenje ako probije i rekordnu sumu na ovom specijalizovanom portalu, dok je interesantan podatak i da je srpski napadač Dušan Vlahović među deset najskupljih fudbalera današnjice.

"Transfermarkt" procjenjuje da je Dušan Vlahović vrijedan 85 miliona evra, što je otprilike i cijena koju je Juventus platio Fiorentini u januaru ove godine. Milion evra gore-dole, ali "stara dama" je morala pošteno da razbije kasu i učini Srbina najskupljim januarskim transferom u istoriji italijanskog fudbala, a kako je golovima i partijama opravdao ovu cijenu - ne čudi što je trenutno deveti najvrijedniji fudbaler svijeta.

Između Holanda i Vlahovića nalaze se još i Kilijan Mbape (160 miliona), Vinisijus (120), Fil Foden (110), Pedri (90), Džud Belingam (90), Bukajo Saka (90) i Hari Kejn (90). Deseto mjesto sa tržišnom vrijednošću od 80 miliona evra dijeli još čak deset fudbalera.

U pitanju su Džamal Musijala, Oreljen Čuameni, Federiko Valverde, Deklan Rajs, Rodri, Kristofer Nkunku, Bernardo Silva, Džošua Kimih, Mohamed Salah i Kevin de Brujne, kao najstariji od svih na listi.

Šta vi mislite da li je ovo dobra procjena ili su neki od fudbalera zaslužili veću ili manju vrijednost?

(MONDO)