Neočekivano!

Aleksandar Dragović odlazi iz Zvezde? Oglasio se klub koji ga želi, sprema se januarski transfer!

Autor Haris Krhalić

Iskusni fudbaler mogao bi da bude jedno od prvih zimskih pojačanja kluba u kojem je napravio prve korake u seniorskom timu.

Izvor: MN PRESS

Iskusni štoper Aleksandar Dragović (31) mogao bi u zimskom prelaznom roku da napusti Crvenu zvezdu, prenose mediji iz Austrije! Kao naredna destinacija za Austrijanca srpskog porijekla pominje se Austrija iz Beča, klub u kojem je napravio prve korake u seniorskom fudbalu. O tome su tokom prethodnih dana govorili i čelnici kluba iz glavnog grada Austrije.

Bečki tim nije zadovoljan početkom sezone - eliminacijom iz Kupa Austrije, lošim rezultatima u Evropi i zaostatkom u ligi, pa za januar spremaju promjene. Čak i loša finansijska situacija u kojoj se nalaze ne spijrečava ih da maštaju o velikim pojačanjima, a sportski direktor Manuel Ortlehner istakao je Dragovića kao jednu od meta! Kako prenosi "Spox", Austrija će do 3. januara analizirati igrački kadar, a zatim krenuti u potragu za pojačanjima, među kojima je i defanzivac srpskog šampiona.

Dragovićev odlazak iz Crvene zvezde bio bi šok za srpskog šampiona, ali i za javnost u Austriji. Iako tamo postoje glasine o angažovanju iskusnog defanzivca, medijima nije jasno odakle će se finansirati plata za fudbalera koji je upisao trocifreni broj nastupa za nacionalni tim. "Naravno da nam je učešće u međunarodnim takmičenjima pomoglo, ali finansijska nategnutost ostaje. To će nas pratiti još par godina. Veliki je izazov stabilnost dalje razvijati i klub postaviti na ekonomski stabilnije noge", naveo je predsjednik kluba Gerhard Griš.

Podsećamo, Aleksandar Dragović počeo je karijeru baš u Austriji iz Beča, a dres seniorske reprezentacije Austrije oblačio je 100 puta prije nego što je ispao sa spiska novog selektora. Nakon bečkog tima nastupao je za Bazel, Dinamo Kijev, Bajer Leverkuzen i Lester, u kojem je bio na pozajmici. Od leta 2021. godine je u Crvenoj zvezdi, što je bio njegov dečački san, ali i velika želja njegovog dede.